• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw 523i

Maja2508

Początkujący
Punktów
0
Miasto
niemcy
Witam ,kupiłam sobie Bmw 523i. ..z fajnymi "bajerami" typu ...komputer czujniki parkowania itp itd ....problem polega na tym ze ...komputer( ten mały monitorek z tv i navi) pokazuje mi ...srednie spalanie, jakas temperature -40 i chyba ile srednio jechalam na godzine na zegarach pokazuje co sie zepsulo np ...lampka spalona itp .czy jest mozliwe aby "bylo cos "odlaczone jakis kabelek ...itp. na zegarach widze ze lamka mi sie spalila lub stan licznika czy nie powinno byc tam opci np ....przejechalam 30 km spalilam np 5 l paliwa itp itd ??? jak naciskam na ten przycisc w kierunkach to tylko mam 3 opcje ile mi srednio spalil na 100 (to samo widze na monitorku obok) ile mam przejechanych km moze musze odblokowac jakies "ukryte funkcje "??? i czy ...czujniki parkowania moga mi noe dzialac tez z powodu "odlaczonego"jakoegos kabelka ?czy sa zrabane?? fajnie by bylo gdy by dzialały , bo mam problem z parkowaniem i troche rece bola jak musze zaginac do auta z torbami ( bo np do klimy maja odłaczony tzn ...przerwany) kolejne pytanie ....jak jade autem auto mi lekko ...drży wymieniłam swiece i ...troche lepoej ale ...nadal drzy co to moze byc??? mieszkam w de nie stac mnie na ich "uslugi" znalazłam mechanika Polaka ktory dorabia sobie ale nie chcem aby ...ze wzgledu na to ze jestem kobietą robił mnie w "konia" i np ciagle cos "wymyślal" zmienilam tez olej i wszystkie filtry

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Przyjedz ta bełemoł co Polski, tu Ci naprawia za darmo. Powiedz mi kobieto, czemu nie kupisz sobie auta ktorego serwis mniej kosztuje niz bmw? Stare zajechane bmw wymaga wkladu kasy i czasu. Skoro nie masz bladego pojecia kazdy mechanik, nawet srednio ograniety bedzie Cie walil po kieszeni az bedziesz piszczala. Kup cos co jezdzi, nie ma wodotrysku,
tym samym bedziesz jedzila taniej i bezpieczniej.

Maja2508

Początkujący
Punktów
0
Miasto
niemcy
Przyjedz ta bełemoł co Polski, tu Ci naprawia za darmo. Powiedz mi kobieto, czemu nie kupisz sobie auta ktorego serwis mniej kosztuje niz bmw? Stare zajechane bmw wymaga wkladu kasy i czasu. Skoro nie masz bladego pojecia kazdy mechanik, nawet srednio ograniety bedzie Cie walil po kieszeni az bedziesz piszczala. Kup cos co jezdzi, nie ma wodotrysku,
tym samym bedziesz jedzila taniej i bezpieczniej.
Dlatego jestem na tym forum aby nikt mnie nie walił po kieszenii z malej "pierdolki"nie wkreci mnie ze to np.wina ...vanosa

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Za duzo pytan, bodycomputer w bemwe nie jest rozbudowany, na radiu masz przycisk BC, reszte zmieniasz klawiszami kierunku, desce na wyswietlaczu pokazuje komunikaty pisane literkami. To tyle. Parkotronik masz po prostu walniety ale od tego jest diagnostyka kablem OBD, drzenie pewnie spowodowane jest podpora walu lub samym walem. Rozumiem ze te drobnie pierdółki naprawisz sobie sama.

Maja2508

Początkujący
Punktów
0
Miasto
niemcy
Za duzo pytan, bodycomputer w bemwe nie jest rozbudowany, na radiu masz przycisk BC, reszte zmieniasz klawiszami kierunku, desce na wyswietlaczu pokazuje komunikaty pisane literkami. To tyle. Parkotronik masz po prostu walniety ale od tego jest diagnostyka kablem OBD, drzenie pewnie spowodowane jest podpora walu lub samym walem. Rozumiem ze te drobnie pierdółki naprawisz sobie sama.
nie no ...sama nie!!! ale lepiej cos wiedziec aby ...mechanik nie "wymyslał" zmienilam wszystkie swiece , teraz kolej na ...cewki ( chyba dobrze zapamietalam ,takie ...wtyczki ) sa kupione i w poniedzialek beda zmieniane i ...zobaczymy co mi dalej mechanik powie .Komputer chyba powinienen mi wyswietlic np chwilowe spalanie prawda?? Mam taki...monitor i tam jest radio navi i tv tam powinnam ...szukac np.tego chwilowego spalania??? i bardzo dziekuje za odpowiedz

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
nie no ...sama nie!!! ale lepiej cos wiedziec aby ...mechanik nie "wymyslał" zmienilam wszystkie swiece , teraz kolej na ...cewki ( chyba dobrze zapamietalam ,takie ...wtyczki ) sa kupione i w poniedzialek beda zmieniane i ...zobaczymy co mi dalej mechanik powie .Komputer chyba powinienen mi wyswietlic np chwilowe spalanie prawda?? Mam taki...monitor i tam jest radio navi i tv tam powinnam ...szukac np.tego chwilowego spalania??? i bardzo dziekuje za odpowiedz
Jak Mnie niezmiernie wkur...a jak potem przyjeżdza ktoś na warsztat i snuje teorie... BO ON WIE LEPIEJ.
Jeśli jesteś z Niemiec, masz na auto rok rękojmi. Jedź do warsztatu i napraw z ubezpieczenia sprzedaży.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Bujanie silnika moze byc spowodowane nieszczelnoscia odmy, dolotu itp. Na pracujacym silniku odkrec korek oleju, jak nie ma zmian w pracy silnika i korek nie jest zasysany to czeka cie uszczelnianie. Silniki bmw musza byc szczelne bo kuleja

Do góry Bottom