• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bmw diesel problem z rozruchem rano

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Witam Serdecznie mam taki problem,gdy rano przekręcam kluczyk na zapłon pompa progowa pracuje przeważnie 45sekund i wtedy wiem,że autko zapali od strzała.Od dwóch dni dzieje się rano tak,że gdy przekręcam kluczyk na zapłon pompa pracuje około 12sekund po czym się wyłącza.Autko odpali ale jest kilka sekund 'hełheł' gdy autko już chodzi i zgaszę to ponowne przekręcenie kluczyka na zapłon powoduje,że pompa pracuje już 45 sekund.Nie wiem tylko czy to jej wina czy pompy w baku.Może być tak,że pompa w baku podaje za mało paliwa a progowa nie może nabić odpowiedniego ciśnienia.Na komputerze nie mam żadnych błędów.
Jedynie w podglądzie parametrów jest wartość 400 a zmierzona podczas rozruchu niecałe 200 gdy nie chce odpalić od strzała.Był też problem z pompą podprogową jakiś miesiąc temu.Po przekręceniu kluczyka na zapłon pompa w ogóle nie reagowała,autka nie dało się odpalić i był błąd o niskim ciśnieniu na komputerze.Kilkakrotne przekręcenie kluczyka z pozycji off na zapłon powodowało,że pompa ożyła.Jedynie psiknąłem do wtyczki pompy kontak-sprayem i od tamtej pory tak się już nie zdarzyło.Gdy samochód postoi całą noc to znów pompa pracuje 10sekund zamiast 40 a po odpaleniu i zgaszeniu już normalnie pracuje 45sekund.Czy to będzie pompa czy może pompa w baku? prosiłbym o jakieś wskazówki.Pzdr

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2069
Miasto
Kaczory
Dobrze ze wiadomo w jakim aucie i jaki silnik.

Aaaaaaa przecież pisze. Bmw diesel. Dobrze ze tylko jeden model produkował.

Do góry Bottom