• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e36 m50b20 zalewa świece

Vojtek92

Początkujący
Punktów
0
Witam.Posiadam bmw e36 m50b20 niedawno zakupione.od samego dnia zakupu podczas jazdy samochód podczas wciśnięcie pedalu gazu zaczynał się dławic A na biegu jałowym falowal na obrotach .Wymieniłem świece ,cewki czujnik położenia wału i nic to nie dało.Teraz nawet nie odpala co może być tego przyczyną Proszę o pomoc .

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Bulbulator sprawdzałeś ?

Vojtek92

Początkujący
Punktów
0
Jeszcze myślę że to regulator ciśnienia paliwa bo za każdym razem ja zalewa i jak wyczyszcze świece po chwili było to samo

andrzej0421

Gaduła
Punktów
24
Miasto
Gdów
Witam.Posiadam bmw e36 m50b20 niedawno zakupione.od samego dnia zakupu podczas jazdy samochód podczas wciśnięcie pedalu gazu zaczynał się dławic A na biegu jałowym falowal na obrotach .Wymieniłem świece ,cewki czujnik położenia wału i nic to nie dało.Teraz nawet nie odpala co może być tego przyczyną Proszę o pomoc .

Przyczyn może być bardzo wiele a eliminowanie ich wymieniając po kolei wszystkie części które mogą to powodować (zazwyczaj na używki) Ci szczerze odradzam. Chyba że masz za dużo pieniędzy i czasu.
Oddaj auto do naprawy komuś kto się na tym zna i potrafi diagnozować silniki (diagnozować=/=czytać błędy). Naprawdę lepiej na tym wyjdziesz.

Vojtek92

Początkujący
Punktów
0
Witam. Byłem na diagnostyce okazało się że nie odczytuje czujnika położenia walka rozrządu .Kupiłem oryginalny nowy i dalej kiedy chce zapalić długo kręci A kiedy już odpali po dodaniu "gazu" muli go.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Kiedyś miałem podobny przypadek dokładnie w takim aucie ..zalewało świece ..zużycie paliwa przeogromne ..za każdym razem pokazywało nr. błędu z jednoczesną informacją błąd nieznany .Co się okazało ..czujnik temperatury sinika non stop pokazywał że silnik jest zimny ..auto jeżeli już odpaliło pracowało na ssaniu ...nawet na starych świecach lepiej odpalał niż na nowych .Po wymianie czujnika ...problem zniknął ! W twoim przypadku też tak może być ... ale sugestia Kolegi Komara tez jest bardzo prawdopodobna !

Vojtek92

Początkujący
Punktów
0
Witam .
Czujniki dzisiaj nowe założyłem i dalej to nic nie dało jeszcze kolega ma mi przegrzebac jeszcze raz komputerem jutro i zobaczymy co będzie.

Do góry Bottom