• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw E39 problem ze światłami oraz radiem

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam.
Mam taki dosyć dziwny problem, a mianowicie gdy włączę kierunkowskaz lub światła drogowe nie wyświetla mi się to na liczniku ani nie słychać pracy przerywacza, dodatkowo w tym samym momencie wysiadł totalnie ekran nawigacji/radia z początku jeszcze jakoś się uruchamiał, a teraz kompletnie się zawiesza i nie reaguje totalnie. Odłączyłem radio w celu wykluczenia, ale kierunkowskazy do normalnej pracy nie powróciły, odłączyłem akumulator, ale bez rezultatu... Szukałem na internecie przyczyn to tematów jest od groma, ale żaden konkretny. W większości każdy stawiał na moduł świateł, ale i były przypadki słabej masy czy też uszkodzonej taśmy kierownicy.
Zaobserwowałem jeszcze, że jak wyłączyłem auto pozamykałem ekran nadal był w trybie wyboru nawigacja, radio, tv itd.. gdzie wcześniej ekran pracował tylko po przekręceniu kluczyka.. :O W momencie gdy ekran pracował bez zapłonu świeciły się także światła postojowe.. Nie mam w mieście kogoś komu mógłbym powierzyć auto dlatego chciałbym poznać waszą opinię na ten temat.
Auto to Bmw E39 2.5l 170km
Dziękuję i pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam jak byś podał jaki masz bo zaczynająą się od 523i do 525 TDS touring a instalacje się różnią i rok.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Rozumiem ze bezpieczniki sprawdzałeś. ..
Dostęp do kompa i diagnoza z aktywacja podzespołów wiele by wyjaśniła .
Na pierwsze oko to coś z zasilaniem ..
GM i LCM do tablicy :)

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam jeżeli bezpieczniki sprawdziłeś F 44, 66, 64, 41, 16 to zostają dalej do sprawdzenia masy .Podaje na podstawie BMW 523i

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Bezpieczniki sprawdzone wszystko ok. Jest to E39 523i 99r. Dzisiaj na liczniku pokazał mi sie taki komunikat failed light pflücken(tyle udało mi sie odczytac z powodu uszkodzonych pixeli)

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Można to tak przetłomaczyć że -odebrany sygnał z uszkodzonego oświetlenia ( światła).Sprawdz całe oświetlenie , kierunki, leflektory , postojowe itd ale wyciąg żarówkę isprawdż czy swieci .

Do góry Bottom