• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e46 323i nie odpala

MaSter1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam. Mam problem z Bmw tak jak w temacie nie odpala.
Zaczynając od początku.
Wracałem z pracy jakieś 2km przed domem zapaliła się kontrolka ładowania, następnego dnia już się nie świeciła. Auto odpaliło normalnie.
Ostatni raz jak auto odpaliło to zgasło po 5 sekundach i już koniec. Zero oznak życia.
Komputer nie pokazuje żadnego błędu, pompa paliwa działa normalnie w sumie jest nowa ma jakieś 6 miesięcy.
Już mi ręce opadają nie mam jak sprawdzić czy jest iskra na świecach. Ma ktoś może jakieś pomysły?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Naladuj aku, sprawdź czy jest pasek zewnętrzny i zrób alternator

MaSter1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Aku naładowany, pasek jest. Jeszcze zobaczę czy kompresja jest i iskra, ale najpierw muszę jakiegoś pomagiera załatwić

MaSter1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Sprawdź czy bezpieczniki sprawne ,oraz czy alternator nie jest s palony
Bezpieczniki sprawdzone wszystkie, co do jednego i wszystkie dobre.
Zostaje tylko alternator i sprawdzenie iskry na świecach. A czy auto czasem. Ie powinno odpalić nawet z zepsutym alternatorem na świeżo naładowanym Aku? Czy to moje przyzwyczajenie ze starszych samochó?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Powinien ale tak napisałeś w 1 poście że to było taką podstawą do spr... Błędów zero ale, w silniku? czy wszystkich sterownikach? Bo może immo też blokować... Albo skoro zero reakcji przekaźnik...

MaSter1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Powinien ale tak napisałeś w 1 poście że to było taką podstawą do spr... Błędów zero ale, w silniku? czy wszystkich sterownikach? Bo może immo też blokować... Albo skoro zero reakcji przekaźnik...
W żadnym sterowniku nie pokazał błędu. A jaki przekaźniki?

MaSter1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Tzn zero reakcji może źle napisałem. Bo rozrusznik kręci, czyli prąd jest i immo też puszcza.

Do góry Bottom