• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e46

aditur

Początkujący
Punktów
0
Witam, orientuje się ktoś czy jest możliwość wyzerowania modułu komfortu w bmw e46 sedan z AUTELA MP808S ? Mianowicie problem polega na tym że podczas kasowania inspekcji cos się porobiło i gdy się otwiera drzwi szyba opuszcza się a przy zamykaniu drzwi podnosi jak w coupe.

aditur

Początkujący
Punktów
0
Mam jeszcze jedno pytanie ogólnie auto jest po swapie silnika z coupe, został przełożony sterownik silnika z ewsem wszystko było ok do tego momentu gdy została zresetowana inspekcja czyli ponad 4 lata bylo ok. Aktualnie w aucie nie działa obc w manetce do przełączania spalania, godziny temperatury zewnetrzej, dystansu, lampy tyl swieca góry jak w coupe, a przed tym swiecily po srodku i w klapie razem, przednie lampy mrugaja na mijania (ksenony), szyby się opuszczają i podnoszą przy wsiadaniu. Pytanie brzmi czy jak zresetuje modul komfortu to ona ze sterownika silnika który jest z coupe nie zczyta sobie wszystkiego? A może po resecie z innych modułów wróci reszta. Z góry dzięki za jakie kolwie podpowiedzi

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Kodowanie zje*ałeś, a nie, że wina inspekcji. Przy czytaniu kodów FA/ZCS, musisz kliknąć moduł, który był w aucie oryginalnie i potem dopiero do serii kodować GM'a i LSZ'a.

aditur

Początkujący
Punktów
0
Podpowiesz jak to dokładnie zrobić? Robić to wszystko NCSem ? Możliwe że coś namieszali z kodowaniem nie wiem, powiedzieli mi tylko o inspekcji...
Automatyczne połączenie postów:

A skąd się dowiem jaki był oryginalnie ? Wymieniony został sterownik silnika ews i płytka w kluczyku.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Tak, NCSem. Kodujesz pustym plikiem MAN. Już napisałem jak się dowiesz. Od odczytu VO/ZCS użyj innego modułu niż EWS.

aditur

Początkujący
Punktów
0
Pusty plik uzyskam po zresetownaniu modulu tak ?

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Po co się bierzesz za coś o czym nie masz zielonego (a nawet czerwonego ) pojęcia jak szkoda zapłacić za kodowanie to będzie ciężko
podejrzewam że nikt nie będzie uczył obsługi ncs

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Oczywiście, że nie będzie uczył, BO KU*WA NA INTERNECIE JEST TEGO OD ZAJE*ANIA.

aditur

Początkujący
Punktów
0
Dobra Mireczki, dzięki za jakie kolwiek podpowiedzi. Nawet z (czerwonym) pojęciem da radę sobie poradzić. Płacić? Wiedza to złoto Panie kolego. Pozdro
(Ogarnięte)

Do góry Bottom