• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e60 530d Czujnik położenia wału korbowego

pakosik

Początkujący
Punktów
0
Witam wymieniam kilka rzeczy w bmw e60 530d z 2004 roku 218km i mam problem ponieważ nie mogę zlokalizować czujnika położenia wału korbowego. Na większości forum piszą że jest pod pompą wody obok koła pasowego, tyle że mam zdemontowaną pompę i cały przód silnika jak na dłoni, a czujnika nie widać. Jutro zamierzam ściągnąć koło pasowe i jeśli pod nim go nie znajdę (a pewnie nie znajdę bo nie idzie tam żaden przewód) to nie mam pojęcia gdzie mogę go jeszcze szukać, może ktoś z was wymieniał taki czujnik i mógł by się podzielić informacją o jego położeniu ?

pakosik

Początkujący
Punktów
0
Nie ten schemat, czujnik zlokalizowałem, jest z tylu silnika nad skrzynią, wygląda tak: problem w tym że nie ma tam miejsca na nic, muszę albo odkręcić rozrusznik(do niego też jest kiepski dostęp i nie wiem czy dużo to pomoże) lub opuścić skrzynie i to wydaje mi się jedynym słusznym rozwiązaniem bo skrzyni wyciągać nie chce :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Zmieniałem ostatnio rozrusznik w x3 3.0d i w sumie tragedii nie bylo. Pamiętaj żeby założyć czujnik ori albo naprawdę z wysokiej półki.

Do góry Bottom