• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e65 3.0d szarpanie

Bybol

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Limanowa
Witam. Problem wygląda tak. Szarpanie w przedziale 2-3 tyś przy max pałowaniu. Skrzynia po przeglądzie wszystkie tarczki idealne i resztą podzespołów również. Mechatronika nie ruszana. Konwerter po regeneracji. Wszystko płynnie zmienia i jest super. Przy normalnej jeździe jest ok. Przepływka podkładana, EGR czysty. Podciśnienia wszystkie wężyki nowe. Błędów brak w skrzyni i w silniku. Do skrzyni zalany olej FEBI bardzo chwalony przez sprzedawce i wydaje mi sie że to on robi dziadostwo. Przed rozbieraniem skrzyni było ok. Może ktoś coś doradzi.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a sprawdz castrola ;)

wiekszosc dilerow na castrolu pracuje :)

Bybol

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Limanowa
Jutro mam zamiar jej zalać Ravenola albo Motula... Sprawdzone oleje. Tylko sie zastanawiam czy olej ma aż taki wpływ na prace skrzyni i od czego to zależy...

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
no w sumie ??? A CO MA MIEC !!!!!!!!!!!hihihihihi olej to podstawa:):):):)

i własnie dlatego nie robie ! i nawet oleju nie wymieniam :D:D:D:D:D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
takze kiedys sie kupiłem wymieniłem wyplukałem i sie skrzynia skonczyła -niestety byłem w plecy
bo auto wjechało samo a juz wyjechac nie chcialo !! smutek zal ale co klientowi powiedziec ?????

Bybol

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Limanowa
NO bo już była wymiana przetrzymana :) Pewien przemądry Pan od skrzyń mi zapowiedział że olej przepracowany po czasie sie sztucznie zagęszcza sam z siebie i do tego dochodzi syf z tarczek razem z opiłkami. Miało by to sens :)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
od tamtej pory nic z automatami sa ludzie co sie specjalizuja kilku srok nie da sie trzymac! albo mech albo skrzynie
moze i ze mniie dupa nie mechanik ale .auta mamy jakie mamy a ludzie prawdy ci nie powiedza!!!
maszyne sprzedałem i szczesliwy jestem :D:D

tak ,masz racje i ten pan takze sam widzisz jaki czasem syf zlatuje a te oleje sa troszke inne (nie znam sie az tak)

Bybol

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Limanowa
Ja Ci powiem tak że olejów pilnuje jak fiks a tutaj to sam nie wiem czemu sie dałem na ten syf Febiego nabrać :D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Koledze działo się podobnie, jak jechało się równo, czuć było lekkie poszarpywanie. Zrobili mu skrzynie, zostawił prawie 5tys, i nic się nie zmieniło.
A potem sciaglem i zaslepilem na próbę podciśnienie od egr i przestało :)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
tomi to kolego musi do ciebie podjechac -zrobisz to -prawda? zaslepisz cos -no nie badz taki;)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
te silniki 3.0 sa dobre ale stare:D:D:D:D w range roverze miałem takiego dziada i takze turbo .turbo a podcisnienie sie rozleciało i za 10pln zrobiłem ale auto 3 dni czekało bo za szybko ny bylo hihihihi

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
nie u RR turbo i egr starego typu niby 2006 ale stare

moze w tych pozniejszych ale watpie ;)

Bybol

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Limanowa
Pompa progowa może dawać takie jaja ? Jakie ma mieć wartości prawidłowe ??