• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e91. Problem nie do rozwiazania. 4a27

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Możesz też z ciekawości podłączyć IBS jak juz masz kupiony i zobaczyć czy błąd zniknie. On potrzebuje plus po stacyjce, masę i przewód sygnałowy możesz wpiąć w tor przewodu od altka. Nie spotkałem się z takim problemem, ale widzę, że faktycznie się zdarza, a co najciekawsze, ludzie piszą, że zaczyna błąd wywalać po wymianie regulatora napięcia.

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Ibs oddałem także nie jestem w stanie sprawdzić. Ja miałem błąd od kupna auta. Potem spróbowałem wymiany regulator lecz nie pomogło.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Rozumiem, tylko w necie da się znaleźć informacje, ze pojawienie sie błedu powoduje czasem wymiana uszkodzonego regulatora Valeo na nowy Valeo. Także juz w ogóle dziwna akcja.

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Tylko ze u mnie błąd był wcześniej. Dlatego wymieniłem.
Automatyczne połączenie postów:

Bardzo zawiły problem. Szukałem na forach angielskich nikt nie podał rozwiązania. A temat znany.

Ostatnia edycja:

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Witam. Co dzis mi się udało ustalić. Odłączyłem czujnik od poziomu oleju I niestety błąd nie znikł, pojawił się dodatkowo błąd od czujnika kasowanie nie pomagało. Udało mi się ściągnąć wkoncu iste przeskanowalem auto I wyszło 14 błędów. Głównie jakieś stare żarówki, pompa płynu bo nie działa co wiem, itp. Skasowałem błędy i o dziwo do tej pory błąd od akumulatora nie wyskoczył. Ładowanie utrzymuje się na poziomie 14.14V błąd tylko jeden od pompy płynu. Niestety jak dojechałem do garażu to błąd wyskoczył i Ładowanie spadło do 13.9. Co najlepsze ista nie widzi tego błędu. A jak skasuje błędy to napięcie znowu szaleje.

A

Anonymous123

Jak sobie nie poradzisz to zadzwoń w poniedziałek. Mam kilka sugestii ale pisanie zbędne.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Jak się uda coś ustalić to możesz dać znać, bo sam jestem ciekawy czy uda się problem rozwiązać ;) jeszcze jedna rzecz z ciekawości - zgadza się VIN w sterowniku silnika? Jak będzie Ci się go chciało wyciągnąć to możesz zobaczyć czy nie był otwierany ;)

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Komputerowo się wszystko zgadza. Jasne jak będę miał informacje to będę pisał. I czekam na dalsze sugestie może coś się uda zrobić z tym problemem.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Ja tam uważam, że z ładowaniem masz wszystko ok, dziwi mnie tylko to, czemu pojawia się błąd i dlaczego sterownik mysli, że powinieneś mieć IBS. Trwałe programowe usunięcie błędu to nie problem, fajnie byłoby tylko ustalic skąd się wziął.

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Tylko czy gdy usunę błąd tak jak ty mówisz to nie zacznie wariować Ładowanie bo jak błąd usuwam to skacze nawet do 15V.

Zupek451

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Radom
Witam mialem podobny problem z e91 2.0 160KM. Winą był sterownik świec żarowych.

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Miałem dziś dzwonić do jednego z kolegów i miałem dać znać co dalej. Ale niestety z pewnego święta musiałem swoje plany przełożyć na jutro gdyż osoba zamieszkującą ze mną uświadomiła mnie ze bmw nie jest najważniejsze.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Miałem dziś dzwonić do jednego z kolegów i miałem dać znać co dalej. Ale niestety z pewnego święta musiałem swoje plany przełożyć na jutro gdyż osoba zamieszkującą ze mną uświadomiła mnie ze bmw nie jest najważniejsze.
kupiłeś zestaw na walentynki? :D
1644862092541.png
czy taki?
1644862116370.png

slarob

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Oświęcim
Rozmawiałem dziś z kolegą z forum. Dał mi parę wskazówek na które muszę zwrócić uwagę. Widać że pojęcie ma naprawdę duże. Dziękuję za pomoc dla ms serwis. Sprawdzę wszystko i dam znać na forum czy coś pomogło.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
234
Miasto
Xxx
Rozmawiałem dziś z kolegą z forum. Dał mi parę wskazówek na które muszę zwrócić uwagę. Widać że pojęcie ma naprawdę duże. Dziękuję za pomoc dla ms serwis. Sprawdzę wszystko i dam znać na forum czy coś pomogło.
No to czekamy na info :d

Do góry Bottom