Artur155
Początkujący
Brak świateł podświetlenia tablic sprawdziłem bezpieczniki wszystkie dobre żarówki nowe więc gdzie szukać problemu ? Może ktoś miał podobnie ? Pomocy
Przez komputer ?A możliwe że trzeba usterki wykasować
Tak pozycje mam tyłua może kable w przelotce pękły? pozycje masz tyłu masz?
na odległość nie więcej nie da rady pomóc.
Tylko oswietlenie tablic jest na zderzaku nie na klapie jutro zobaczę te kable czy się tam nic nie urwałonie znam kia, nie w 100% ale oświetlenie tablicy i tylne pozycje to ten sam obwód. przynajmniej w większości samochodów.
gdzieś tam się kabelek rozgałęzia. szukaj przerwy w obwodzie.
na początek sprawdź przelotkę pomiędzy budą a klapą.
Ostatnio miałem przypadek w Picanto. Klient przykręcał sobie tablice rejestracyjna i pech chciał, że miał za długie wkręty. Trafił idealnie w wiązkę. Przepaliło mu bezpiecznik. Więc zastosował większy a gdy ten się przepalił jeszcze większy i tym samym upalil coś w skrzynce bezpieczników. Po naprawie instalacji i wymianie skrzynki bezpiecznikowej w kabinie, oświetlenie tablicy powróciłoTylko oswietlenie tablic jest na zderzaku nie na klapie jutro zobaczę te kable czy się tam nic nie urwało
Może pod zderzakiem jakiś przewód ugnił ?Tylko oswietlenie tablic jest na zderzaku nie na klapie jutro zobaczę te kable czy się tam nic nie urwało