• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak kompresji mazda cx7 2.3turbo benzyna

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Ani jedno ani drugie po prostu widziałem dosłownie jak działa ten specyfik i jest to zweryfikowany produkt sprawdzony od marki cieszącej się bardzo dobrymi opiniami zresztą sami zobaczcie filmik zanim zaczniecie krytykować
Z tobą to już nawet szkoda dystkutować, Wiesz ile takich specyfików jest co narobią więcej brudu jak pożytku? Uszczelniacze do silników też będziesz wlewał do oleju bo tak ktoś film nagrał i pokaże, że działa? A po przejechaniu XXXX kilometrów, remont silnika jak przed wlaniem tego g..na, a olej możesz wtedy szpachelką wyławiać i więcej czyszczenia i problemów, jak przed wlaniem tego go..na, trzeba myśleć i usuwać usterki a nie wlewać byle co. W tych filmikach na YT Ludzie mają płacone za promowanie tego chłamu, opinie? Wiesz, że opinie w tych czasach kupić można na Alledrogo? ile tylko chcesz i jakie gwiazdki chcesz ( Nie zweryfikujesz ich, miej rozum a nie opinie kogoś tam). Ale nawet oglądając film nie widzisz, że tam co chwila to lokowanie produktów jest?

Proszę, dla swojego dobra, takie rady zostaw dla siebie, wlewaj co chcesz ale nie radź komuś popsuć sobie silnik jeszcze bardziej, i odpowiadam od razu, znaki zapytania w zdaniach nie są zapytaniem do ciebie, to też jest tzw Ironia!

Robertx34

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Polska
Powiem krótko nie interesuje mnie żaden specyfik hokus pokus. i .
Jeszcze raz wieczorem na spokojnie poszedłem pooglądać, turkot ewidentnie z wariatora a i łańcuch luźny i to sporo.
Jak myślicie rozbebeszać silnik i sprawdzać czy nie doszło do kolizji czy wymienić kompletny rozrząd i diagnozować dalej.
A czy ktoś kojarzy czy te silniki są kolizyjne. I jeszcze jedno jakby już okazało się że zawory do wymiany i głowica do remontu to lepiej kupić używkę ( w dobrym stanie) czy remontować własną

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Sprawdź ile jest przestawiony rozrząd i wtedy trzeba myśleć czy pomiar kompresji na nowym rozrzadzie czy zwalanie głowicy ale raczej ta druga opcja, lepiej robić swoją.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Ale łańcuch rozrządu czy co
Czytać nie potrafisz? A o czym on tam pisze? Masz jeszcze jakiś inny łańcuch w tym silniku?

A ja bym nie bawił się w wymiany samego napinacza. Jaki jest sens kupywanie samego napinacza za 300+- złotych jak rozrząd do tysiaka kupi, a bedzie miał pewność. Jaki ma sens wymiana samego napinacza, nie wiem? a różnica w cenie nie jest aż tak duża. A potem łańcuch się zerwie i do carniski1 się zgłoś o zwrot kosztów naprawy, "On się zna i ma wiedzę"

Robertx34

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Polska
Spoko nie biorę w ogóle jego (carniski1) wypowiedzi poważnie. Zamawiam kompletny rozrządu i do roboty.
A jeszcze jedno jakiś patent na blokadę wałków bez zakupu ustrojstwa do blokowania.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Spoko nie biorę w ogóle jego (carniski1) wypowiedzi poważnie. Zamawiam kompletny rozrządu i do roboty.
A jeszcze jedno jakiś patent na blokadę wałków bez zakupu ustrojstwa do blokowania.
Ja bym sie w partyzanta nie bawił, odpowiednie trzpienie blokad i jedziesz, po co masz się potem wku...ać że ci przeskoczył

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Nie kombinuj z patentami, normalne blokady. Silnik oczywiście jest kolizyjny. Bo tak jak wcześniej pisałem już taki naprawialiśmy po felernej wymianie uszczelniacza koła pasowego bez blokowania wału.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
412
Jak to się mówi nastaw się na najgorsze , jesli wyjdzie inaczej to będzie miła niespodzianka .

Robertx34

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Polska
Dobry pomysł

Sprawdziłem kamera na razie tłok bo lusterko szlak trafił, tłoki bez żadnych skaz rys w komorze magnez nic nie złapał, czysto

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Robertx34

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Polska
Silnik pracował idealni żadnych zgrzytów jedynie to co pisałem prz odpalaniu było słychać turkot na zimnym, potem szedł jak strzała aż przestał. Nic żadnego stukania pukana zgrzytania w czasie jazdy

Robertx34

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Polska
Mam jeszcze jedno pytanie ; zanim zwolni się kanał kanał u kumpla mam trochę czasu i tak czy ktoś zamawiał części z Chin bo tak sprawdziłem to różnica w cenie rozrządu jest spora 480 zł + wysyłka 130 zł - 610 zł a u nasz to tak od 1300zł , no i jakość z trwałością.

Do góry Bottom