• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak komunikacji ze sterownikiem airbag Mustang 2018

gg-greg

Nowy
Punktów
0
Witam, podpowie ktoś co może być przyczyną braku komunikacji ze sterownikiem airbag, brak zasilania, sterownik po usunięciu crash data, działa, testowany i dalej brak zasilania na niego? Proszę o podpowiedź gdzie szukać, ewentualnie schemat elektryki powiązany z tym sterownikiem. Dziękuje

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Sprawdź bezpieczniki . Amerykance często lubią je zostawiać na pamiątkę .

gg-greg

Nowy
Punktów
0
Witam, dzięki że odpisałeś, bezpieczniki sprawdzone chyba z dziesięć razy, pod maską i w środku od pasażera no chyba że jeszcze gdzieś jest jakaś puszeczka o której nie wiem albo jakiś ukryty bezpiecznik gdzieś na instalacji po drodze. Nie mogę nigdzie złapać schematu elektrycznego do tego modelu bo może bym jakoś doszedł a tak to mogę sobie w du.... pogrzebać

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
486
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Bezpiecznik F31 10A powinien zasilać sterownik poduszek ( przynajmniej tak jest na mojej rozpisce ).

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Mi nie chodziło o spalony bezpieczniki tylko o puste pole w którym powinien być bezpiecznik , ewentualnie wsadź zapasowe bezpieczniki we wszystkie puste pola .

gg-greg

Nowy
Punktów
0
Bezpiecznik F31 10A powinien zasilać sterownik poduszek ( przynajmniej tak jest na mojej rozpisce ).
Dzięki, sprawdziłem ale pod maską mam bezpiecznik w pozycji 31 sprawny ale ten większy kwadratowy 20 A chyba a w puszce w środku od pasażera w miejscu 31 nie ma bezpiecznika i nie ma tam instalacji pod bezpiecznik

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
To zostały dwie możliwości . 1 . ktoś nie przykręcił masy - nie mam na myśli tej silnika tylko jednej z wielu w kabinie . 2 Samochód nie jest do końca poskładany i rozpięta jest magistrala can .

Do góry Bottom