Siemanko, pisze w sprawie błahego problemu braku wysprzęglenia w Bravo 1.4 90KM. Problem polega w tym, że po wymianie tego prymitywnego kpl sprzęgła(3000 951 532) oraz tulejek łapy sprzęgła OE nie idzie wbić jedynki i wstecznego na odpalonym, na zgaszonym biegi chodzą idealnie. Na odpalonym wszystkie biegi wchodzą gorzej z czego 1 ciężko(bez zgrzytania), a wsteczny tylko z chamskim zgrzytaniem. W trakcie jazdy biegi 2-5 chodzą prawie idealnie. Sprzęgło wymieniane z powodu kangurowania i twardego pedału, teraz te problemy ustały. Po wbiciu 1 lub wstecznego na zgaszonym i odpaleniu, stoi w miejscu, a sprzęgło bierze idealnie w połowie. Sprawdziłem również wysprzęglenie przy podniesieniu jednego koła, przy wbiciu 1 i wciśnięciu sprzęgła(na zgaszonym), kręce kołem bez problemu. Jedynie co mi na szybko przychodzi do głowy czego nie sprawdziłem to pracy tarczy po wałku, natomiast wszystko było czyszczone i smarowane. Macie jakiś pomysł czy w poniedziałek zaczynamy od początku robote i szukamy dokładnie problemu, który powstał? Morał się sprawdził, że w piątek ze znajomym się pije, a nie mu auto naprawia bo to się zemści. Dobrze, że w sobote można nadrobić 

Ostatnia edycja: