• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Budowa Garażu

Espex

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam

Chciałbym postawić garaż i zastanawiałem się nad płytą obornicką (wymiary 6x4x2.5), ale dochodzą kolejne pytania.
Ile by kosztowała płytą obornicką?
Z czego wykonać stelaż ?
Jaki jest łączny koszt takiego garażu bez podłoża ?
Co potrzeba bo napewno coś zapomniałem ?

Espex

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Chwilowo aby było gdzie trzymać auto i w nocy posiedzieć, a w późniejszym etapie napewno i kanał będzie

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
te z dziupli co np. wymianę amortyzatorów w corsie B za stronę po 20pln robią oraz w większości tacy ,co się pytają na forum np.ile kosztuje wymiana tego ..... choć i są np. tacy "Ile bierzecie za zaciągnięcie ręcznego. Oczywiście przy lince. Nakrętka i kontra" :banghead:

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Witam

Chciałbym postawić garaż i zastanawiałem się nad płytą obornicką (wymiary 6x4x2.5), ale dochodzą kolejne pytania.
Ile by kosztowała płytą obornicką?
Z czego wykonać stelaż ?
Jaki jest łączny koszt takiego garażu bez podłoża ?
Co potrzeba bo napewno coś zapomniałem ?

Hm... zacznijmy od tego że to nie forum budowlańców A mechaników. Tu sie buduje ewentualnie warsztaty za ciężkie pieniądze A nie garazyki do wymiany klocków po 20 zl i kasowania błędów elmem za 10.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Kto zaczynał od kreda na całe życie w hali ''ala aso, niech pierwszy rzuci kamień.

Dodatkowo, jeśli jakiś małolat z planami na garaż jest aż tak dużym zagrożeniem, to chyba coś tutaj jest nie halo ?

Jak jest się dobrym to problemów raczej w tych czasach być nie powinno.
Jeżeli są, świat nie kończy się na mechanice.

Ostatnia edycja:

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
68
Wielu zaczynało tak samo...niektórzy się dorobili i teraz udają że są wielcy. Takie jest życie. Zawsze ktoś będzie chciał kombinować żeby nie płacić za dobrą wykonaną robotę i będą jeździli po różnych osobach. Tacy zabierają wam chleb,ale tak to już wygląda

te z dziupli co np. wymianę amortyzatorów w corsie B za stronę po 20pln robią oraz w większości tacy ,co się pytają na forum np.ile kosztuje wymiana tego ..... choć i są np. tacy "Ile bierzecie za zaciągnięcie ręcznego. Oczywiście przy lince. Nakrętka i kontra" :banghead:

To już niby nie mogę zapytać się z samej ciekawości geniuszu?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Dobra, może inaczej. Delphi zrobiło konkurs, to ja mogę zrobić quiz :D
Pomijam już sam fakt bycia garażowcem, lub nie.

"Kolego" Espex - poproszę o komentarz do tego "filmu instruktażowego "

I zaraz wyjdzie szydło z worka czy warto w ogóle strzępić sobie język w tym temacie.

Espex

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Dobra, może inaczej. Delphi zrobiło konkurs, to ja mogę zrobić quiz :D
Pomijam już sam fakt bycia garażowcem, lub nie.

"Kolego" Espex - poproszę o komentarz do tego "filmu instruktażowego "

I zaraz wyjdzie szydło z worka czy warto w ogóle strzępić sobie język w tym temacie.

Po pierwsze jak to jest zwykłe druciarstwo, nawet i gorzej.
Co do hamulca ele. wszystko robi się używając vcds i duży płaski do wciśnięcie tłoczka i bez smaru miedzianego

Po drugie to ja źle zrozumiałem lukkiwlkp "Garazowiec" myślałem że chodzi oto czy lubię siedzieć nocami w garażu i pogrzebać coś przy samochodzie sam dla siebie

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
"pawcar" nie dał bym Tobie roweru do naprawy. To by było na tyle. Pracę dostaniesz na złomowisku.

Do góry Bottom