• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Cena czynnika

Cykadaaa123

Początkujący
Punktów
0
Również mogę odsprzedać r134a ale w niezbyt dużych ilosciach. Butle 12kg, zaplombowane. 1200 zl.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Panowie ale plomby oryginalne są na tych 12 kg butlach?.Co na nich pisze macie może jakieś foto?Bo przyznam,że znajomy nabył nowiutka butle też Magneto Marelli biała plomba bez żadnych napisów i w środku rozpuszczalnik niestety.Z jakiej rozlewni ten gaz?

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Ma ktoś znajomości na ukrainie ? Może zrobimy jakieś małe zamówienie na próbę ? Ceny w polsce chore nie do przyjęcie.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Kolego znajomy zamówił 2 sztuki po 830 od gości z olx słynnego z Ukrainy po 830zl sztuka.To co przyszło to niestety stacja nie przyjęła i kazała zrzucić jako gaz nieznany.Znajomek ma texa 780R na Edward gazy.Wiec ani to r134a ani r1234yf.Ja kupiłem po 1500 też chiński na próbę plus przesyłka.I moja stacja jaka jest texa 760R też z analizstorem wpuściła jako r134a.Wiec albo jechać samemu i kupić albo w Polsce dać więcej i mieć głowę spokojna.A kupiłem mimo to że większość i tak biorę na kwit z IC ale jak chcieli 2100 za sztukę to podziękowałem.Jednak coś brać muszę by w papierach pasowało.

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Kolego, ja nie nabijam tylko naprawiam, a wszyscy chyba wiemy że bywa różnie, czasem nie z naszej winy czynnik po prostu ucieknie jak np. w vw scharanach ze starym osuszaczem potrafi wystrzelić z łączy i co wtedy ? Powiem dla klienta 400zł bo cos tam coś tam ? Dla mnie to jest złodziejstwo takie wysokie ceny więc szukam alternatywy, co innego jak bym nabijał, nabiłbym za 100zł i wygonił a bramę.

• Lubię to!
Punktów: SCS

Cykadaaa123

Początkujący
Punktów
0
Panowie ale plomby oryginalne są na tych 12 kg butlach?.Co na nich pisze macie może ?

Niestety z tymi plombami za kolorowo nie jest bo za dopłata bedziesz mieć plomby nawet z Linde. Moge zrobic zdjecia jak bardzo chcecie ale to sa zwykle (niektore lepsze, inne gorsze) butle 12kg z białą plomba. Wszystkie pochodza z jednego zrodła. Testowałem ten gaz na samochodzie swoim to nie zauważyłem niczego podejrzanego. Cisnienia (jak na obecne warunki) prawidłowe. Zdjecia moge zrobic chocby zaraz bo mam to na stanie

Cykadaaa123

Początkujący
Punktów
0
Propan?Ale mogę być w błędzie.
Myśle, że jestes bo etanotiol zawarty w propanie jest bardzo charakterystyczny i nie sposob nie stwierdzic jego obecnosci nawet przy przepompowywaniu gazu z butli. Postaram sie zbadac ten gaz detektorem i napisze o rezultacie.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Rozkminiam temat i znajomy chemik twierdzi że propan w czystej postaci jest bezwonny.Dlategobtylko chyba próba spalania by coś powiedziała na moje warunki gdybym takie gówno nabył.

Cykadaaa123

Początkujący
Punktów
0
Próbe spalania przeprowadzic jeszcze łatwiej niż próbę detektorem. A co do zapachu to masz racje, czysty propan jest bezwonny aczkolwiek bardzo ciezko go dostac wiec prawdopodobienstwo, ze ktos zada sobie trud i nabije butle propanem w wersji labolatoryjnej jest chyba zerowe.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Kwestia ceny po ile kupi czysty propan.Cena litra przy własnej instalacji 1,60zl brutto:)Przy dzierżawie 2,60 zł brutto:)

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Chce ktoś czynnik? To niech się skusi na taką umowę:

zwaną dalej Kupującym

o następującej treści:

§ 1

Sprzedawca sprzedaje, a Kupujący kupuje następujące rzeczy:

Lp.

Nazwa/gatunek

Ilość (szt)

WAGA DLA URZĄDZENIA

Cena (PLN)

Uwagi

1

FREON R134A

12

13.6 KG

780

W SKRZYNCE

§ 2

Kupujący zapłaci/ł Sprzedawcy cenę w wysokośc - 9360.00zł (słownie: dziewięć tysięcy trzysta sześćdziesiąt złotych).

§ 3

Kupujący pobrał zaliczkę w wysokości - 5600.00 zł (słownie: pięć tysięcy sześćset złotych).

Zapłata nastąpi/ła w formie: na konto 90 1600 1462 1814 9863 8000 0001 "bgzbnpparibas".

Dalej pisze, że Sprzedawca dostarczy towar pod wskazany adres. oferta dla ludzi, co mają za dużo kasy. Dane firmy nie istnieją w KRS, ani w CEDiG-u

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Jeszcze taniej, choć by nawet mogli ogłosić, że mają po 300 za butle, to może ktoś by prędzej pożegnał się z biletami NBP.

Cykadaaa123

Początkujący
Punktów
0

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Kolego jak chcesz to dam Ci namiar do gościa co ma sprawdzony w butlach jednorazowych 13,6kg.

Do góry Bottom