Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
NRF ok,Nissens,jak zaglądam do pudelka to się az boje,takie scierwo ładuja ze szkoda gadac.Ponadto kliant a klient to roznica,jeden chce mega budżetowo naprawić klime,drugi na odwrot i bardzo często ci budżetowcy wygrywają bo każdemu z nich zakładam thermoteca i żaden nie wrocił
Mi NRF siadł po niecałym roku , drugi NRF po roku i 3 miesiącach, Nissens rok i 2 miesiące następna po 1.5 roku. Pytałem znajomych mechaników to mówią to samo i paru z nich wkłada Thermoteca i spokój jak narazie.
Uznali i oddali kase. Ale wymianę i koszt ponownego napełniania musiałem wziąć na siebie (stały klient z kilkoma autami). Całe szczęście, że kompresor się nie zatarł bo wtedy byłby cyrk.
NRF, Nissens ok. Termotech często po założeniu okazuje się że dostanie ciśnienia i puszcza tam gdzie prasa je ściska, jak kliemt chce taniej to informuje że mogą być takie cyrki z tanimi chodnicami, zgadza się albo nie, IC zwaca koszta wymiany w razie reklamacji jakiejkolwiek, trzeba tylko wypełnić papier i powiedzieć że taka sytuacja była. W oplu Vivaro wymiana co rok, przynajmniej w tych co serwisuję ale one latają co tydz po 6tys km, ale jednak... w oplu vivaro z 16roku już naprawiałem zgniłą rurkę w tylnym nadkolu
I następny NRF poszedł do reklamacji a zakupiony był 20 czerwca 2016 roku i reklamację uznali i kasę oddali. Ręce opadają. Oprócz dwumasówek, chłodnica klimy będzie następną częścią którą klient ma sobie kupić.
Dla mnie z zamienników Nissen , Thermotec jak na razie 2 reklamacje natomiast NRF 4 moje reklamacje z warsztatu i kilka skraplaczy wymienionych NRF po rozszczelnieniu ,z racji naprawy klimy a skraplacze prawie nówki NRF
Do thermoteca lądują chociaż cały czas ten sam asortyment,a do nissensa i nrfa co rusz to co innego w środku.Rece opadają jak się otwiera pudełko czasami.
Z thermoteca czasami są anomalia montażowe,tu trzeba przygiac a tam podpilowac,ale okres gwarancji przetrzymują bez problemu.Ogolnie to dobry chińczyk i po co przepłacać za nissensa jak na nim jest tylko naklejka z logo a na drugim końcu druga naklejka perfidnie z chińska litanią.