• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen C-crosser/ Peugeot 4007/Mitsubishi Outlander MK2 2.2 HDI - przy przyspieszaniu traci moc

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Betonów
Przywróć ten sterownik do poprzedniego stanu. Jak chcesz dojść do ładu jak żeś wyłączył Egr a zostawiłeś dpf. Przecież to ze sobą współpracuje. Napraw mechanikę potem rob sterownik. Nie opieraj się w 100% na diagnozie delphi bo zapewne jest to klon. Klony mają to do siebie że nie dostaniesz informacji o problemie z odczytaniem danego parametru np. Parametry wtryskiwaczy a dostaniesz po prostu parametry z dupy. Nie wierzysz? Podłącz dowolną sprawną toyotę z silnikiem 1cdtftv 2,0d4d 116km. Zdziwisz się jak zobaczysz co tam się w parametrach wtrysków wyczynia według delfinów.

kluz

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Hull
citromotors.uk
Przywróć ten sterownik do poprzedniego stanu. Jak chcesz dojść do ładu jak żeś wyłączył Egr a zostawiłeś dpf. Przecież to ze sobą współpracuje. Napraw mechanikę potem rob sterownik. Nie opieraj się w 100% na diagnozie delphi bo zapewne jest to klon. Klony mają to do siebie że nie dostaniesz informacji o problemie z odczytaniem danego parametru np. Parametry wtryskiwaczy a dostaniesz po prostu parametry z dupy. Nie wierzysz? Podłącz dowolną sprawną toyotę z silnikiem 1cdtftv 2,0d4d 116km. Zdziwisz się jak zobaczysz co tam się w parametrach wtrysków wyczynia według delfinów.
Drogi kolego, DPF Nijak się ma do EGRu. Problem z silnikiem był przed remapem i wyłączeniem egru.
Delphi mam oryginał już od wielu lat. Już jego drugie wcielenie. Mam też diagbox i jest tam to samo.
pomiary robię na Delphi ponieważ jest prostszy w obsłudze i tylko i włącznie dlatego. Na szczęście nie robię Toyoty I ten problem mnie nie dotyczy

Trochę aktualizacji ostanie samochodu. Nie miałem innego wyboru więc zaryzykowałem jazdę z przyczepą. W niedzielę wyjechałem z Anglii i teraz jestem już pod Poznaniem.
idzie jak burza pod warunkiem że nie przeciągnę go na obrotach powyżej 3 000. Robiłem mu test z obrotów 1600 pedal w podłogę Z przyczepą półtorej tony I idzie bez zająknięcia pod warunkiem że przerzucę mu na wyższy bieg przy obrotach mniej więcej dwa i pół

// UP Edit 28.07.2024

Dziś wyskoczył mi błąd P0100 przepływka. Odpiąłem ją i moc powróciła. Ciągnie teraz do końca obrotów. Ma lekkie przydławienie mniej więcej przy 3500 ale po za tym jest ok. Świeci się oczywiście kontrolka silnika.

Turbo chyba mogę wykluczyć ? Układ paliwowy również chyba też ?

Do góry Bottom