• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen C2 1.4 KFV - Problem po generalnym remoncie silnika, odcina przy 3,5tys,

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Podpowiem tylko, że jak masz zestaw do sprawdzania szczelności cylindra to wkrecasz go w miejsce świecy zapłonowej i wtedy widzisz na manometrze co się dzieje z ciśnieniem i ewentualnie czy ucieka przez zawór. Według Twojej metody to równie dobrze możesz te zawory otwierać śrubokrętem.

smokusismoku

Początkujący
Punktów
0
Podpowiem tylko, że jak masz zestaw do sprawdzania szczelności cylindra to wkrecasz go w miejsce świecy zapłonowej i wtedy widzisz na manometrze co się dzieje z ciśnieniem i ewentualnie czy ucieka przez zawór. Według Twojej metody to równie dobrze możesz te zawory otwierać śrubokrętem.
Tak jak napisałem, silnik nie jest jeszcze dotarty i sprawdzanie ciśnienia po przez świece nic nie daje bo powietrze ucieka w dół i wraca do mnie przez kanały olejowe w głowicy.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
ten silnik nie jest dotarty tylko na dojechaniu. silnik po remoncie ktory ma 9 bar kompresji ... chlopie zlituj sie

smokusismoku

Początkujący
Punktów
0
czyli miarodajne jest podawac cisnienie przez kanal glowicy gdzie jedynym elementem ktory trzyma zawor jest jego sprezyna.

gdzie jest admin , tu juz powinna byc blokada pisania postow , bo nie dociera do autora watku ze sam tego silnika juz nie naprawi
No tak, tak wygląda praktyka tylko sprawdza się podciśnieniem właśnie przez kanały w głowicy. Nie mam takiego sprzętu i podając 2 bary sprężonego powietrza na manometrze widziałem że są szczelne. Jeżeli ty myślisz że to może w jakikolwiek sposób uszkodzić silnik to proponuje się przestać udzielać na forum bo tracisz czas ludzi, który z nadzieją na pomoc kogoś z doświadczeniem słuchają ciebie.
Automatyczne połączenie postów:

Przez świece podałem 8bar z kompresora i nic nie spadało na manometrze tylko delikatnie syczy bo pierścienie "trochę" puszczają

Ostatnia edycja:

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
chlopie jest mi ciebie naprawde zal. gdzie ja napisalem ze silnik sie uszkodzi przez twoje pseudodomysly ?

silnik trup i nie ma cisnienia , rozumiesz to ? jak to ma miec moc jak jest na granicy zaplonu.

Do góry Bottom