• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen c3 ciężko chodzi sprzeglo

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Witam citroen c3 1.6 hdi nowe sprzęgło Sachs tarcza docisk łożysko sprzęgło zakładane miesiąc temu dzisiaj pedal twardy strasznie , 2/3 idzie ciężko a ta końcówka juz bardzo ciężko aż skrzypi żeby go dociskac do końca trzeba sporo siły
Co może być przyczyną ?

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Tak jestem mechanikiem ;d ale nie miałem przypadku jeszcze żeby nowe sprzęgło tak ciężko pracowało po miesiącu

pawcar

SuperMechanior
Punktów
957
Miasto
Manchester
Tam jest samonastawne ?
Jeżeli tak, to czy zakładane przyrządem ?

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
dumas do wyciskania sprzegla niema nic
Boże nie moge z takimi ludźmi jak wy po co się prujesz ze nadużywany jest tytuł zawodowy ? Jestes anoninowy to sie tu dowartosciowujesz czy co ? Chyba w zyciu ci sie nie ogarniasz i tutaj chcesz byc najwazniejszy
a tak wgl Co to jest za forum ? Mechaników samochodowych I po co wszyscy ludzie tutaj piszą ? Bo czegoś nie wiedzą ... nikt nie jest ideałem i niektóre zeczy nie są proste do zdiagnozwana , kilka zeczy jest do wykluczenia a jeśli mi ktoś tutaj coś podpowie to zaoszczędze czas
Dziękuję osobą które coś wnoszą do tematów a nie tyko grają cwaniak a tak naprawdę nic nie wiedza

Tulejki nie wymienialem żadnej może być przyczyną ?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
jesli uwazasz ze dwumas nie ma nic do twardosci pedalu to musisz jeszcze sie sporo nauczyc.

tulejka moze byc przyczyna rowniez

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Dumas do twardosci sprzekła ma co ? Wyjaśnij bo ja nie mam bladego pojęcia haha

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Jak dwumas się zapadnie w sobie, czyli stanie się niższy, to pedal sprzęgła też będzie niższy i gorzej będzie wysprzeglac. Ale twardy się od tego nie zrobi.
Może być wytarta tuleja prowadząca, łapa, linka, tulejka na pedale sprzęgła.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Dwumas jak ma luz układa się skos minimalnie i tarcza ma problem przesuwać się na walku. Na szkoleniu luk tak mówili. W opel insignia często się tak dzieje , że jak wymienisz tylko sprzęgło a dwumas zostanie stary to pedal twardo chodzi.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Boże nie moge z takimi ludźmi jak wy po co się prujesz ze nadużywany jest tytuł zawodowy ?
bo jak określasz się tak to obrażasz wielu prawdziwych mechaników...:bored: mechanik nie zadał by np. takiego pytania
, bo ono świadczy o braku wiedzy na temat budowy i zasady działania mechanizmu sterowania sprzęgłem...:meh:

A tak w ogóle czemu chodzi ciężko to się dowiesz jak zwalisz skrzynię... no chyba, że preferujesz naprawy aut przez internet pisząc posty na forach...:rolleyes::D

marcinbmw

Gaduła
Punktów
5
Miasto
jasło
Tak preferuje naprawy przez internet , ty to takim razie jestes alfa i omega szkoda czasu na pisanie na tym forum bo "wszyscy wszystko wiedzą " z tego co widzę

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Słuchaj ,,mechaniku,, - zamiast pisać bez sensowne posty to już byś od środy 5 razy zciągnął i założył tą skrzynię i byś wiedział dlaczego ci to sprzęgło ciężko chodzi...:bored:

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
dumas do wyciskania sprzegla niema nic
Boże nie moge z takimi ludźmi jak wy po co się prujesz ze nadużywany jest tytuł zawodowy ? Jestes anoninowy to sie tu dowartosciowujesz czy co ? Chyba w zyciu ci sie nie ogarniasz i tutaj chcesz byc najwazniejszy
a tak wgl Co to jest za forum ? Mechaników samochodowych I po co wszyscy ludzie tutaj piszą ? Bo czegoś nie wiedzą ... nikt nie jest ideałem i niektóre zeczy nie są proste do zdiagnozwana , kilka zeczy jest do wykluczenia a jeśli mi ktoś tutaj coś podpowie to zaoszczędze czas
Dziękuję osobą które coś wnoszą do tematów a nie tyko grają cwaniak a tak naprawdę nic nie wiedza

Spoko mnie też podkreślał, to on jest tym słynnym alfą i omegą

Do góry Bottom