• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen C8 z 2005r. o poj. 2.2 i mocy 140 KM nie odpala

mechaniko26

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Nowy Sącz
Witam wszystkich ;)
Chciałbym Was prosić o małą pomoc a mianowicie dotyczącą wspomnianego w temacie samochodu jakim jest Citroen C8 z 2005r. o poj 2.2 i mocy 140 KM i przejechane 242 tys.
A mianowicie samochód normalnie odpalał i nic mu nie było a tu w pewnym momencie już nie tzn. kręci, kręci i nie może odpalić więc jest unieruchomiony.
Co mogłoby być tego przyczynom jeśli ktoś się z czymś takim spotkał to proszę o poradę w rozwiązaniu tejże nie małej zagadki :)

Pozdrawiam serdecznie :)

mechaniko26

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Nowy Sącz
Powiem Ci tak, że sytuacja wydarzyła się dzisiaj popołudniu więc oględziny były tylko pobierze czy coś z elektryką jest nie tak a jutro planuje podłączenie go pod komputer diagnostyczny bo mam pierwszy raz coś takiego i to z tym właśnie samochodem. Ogólnie całe szczęście, że u mnie przed domem a nie gdzieś w trasie czy coś.

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Konsola sie podświetla? Radio szyby drzwi działają? W kwestii konsoli mam na myśli wszystkie lampki. Obrotomierz reaguje jak kręcisz silnikiem?

W nich stacyjki lubią sie upalić i objaw jest taki ze na pozycji 1 wszystko ok powinien uruchomić radio (czyba ze przrszedł w eco mode) na pozycji 2 juz nie zqpala wszysktich lampek na starche kreci ale nie odpala

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
bez diagnostyki niewiele zdziałasz , to dobre motorki kolega ma w C5 sa jakieś komunikaty na wyświetlaczu ?

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Konsola sie podświetla? Radio szyby drzwi działają? W kwestii konsoli mam na myśli wszystkie lampki. Obrotomierz reaguje jak kręcisz silnikiem?

W nich stacyjki lubią sie upalić i objaw jest taki ze na pozycji 1 wszystko ok powinien uruchomić radio (czyba ze przrszedł w eco mode) na pozycji 2 juz nie zqpala wszysktich lampek na starche kreci ale nie odpala

Jeżeli przeszedł w eco mode to szyby radio itd nie będzie działać..
Podłączyć go pod komputer i sprawdzić jakie błędy.. a następnie sprawdzić zezwolenie na start

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Szyby centralny swiatła pozycyjne bedą. Radio wycieraczki dlugie światła i cała reszta nie. Moze warto reset bsi zrobić

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
ostatnio miałem 307 w której padło immo, i wpadła w eco mode - i nie miałem możliwości zamknięcia szyb :)

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Pogooglaj procedura resetu bsi

Szyby to elemęt wykonawczy ktorego nie da sie zostawić włączonego pozycyjne to wzģledy prawne oraz bezpieczeństwa tak samo centralny zabezpieczenie przed kradzierzą. Tych systemów eco mode nie moźe wyłączać. Tak samo jak alarm. Rozruch idzie poza bsi ale zapłon juz nie

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom