Witam ponownie jak kolega wyżej radził zaopatrzyłem się w inny sterownik o tym samym nr. 6K0 906 034 samochód zareagował na podłożenie innego sterownika w następujący sposób po przekręceniu kluczyka na zapłon słychać załączający się przekaźnik od pompy paliwa ale rozłącza się i załącza z bardzo dużą częstotliwością w dodatku wskazówka od obrotomierza wychyla się w granicę 1000 obrotów a przecież silnik nie pracuje, po podłączeniu pod VAGA cały czas wyskakuje brak komunikacji ze sterownikiem i oczywiście nie zapala się kontrola od EPC. Alarm został odłączony a jedyny przekaźnik zabezpieczający auto przed kradzieżą wlutowany w płytkę alarmu rozłączający właśnie pompę paliwa został pominięty i pompa powinna działać prawidłowo po zmostkowaniu przewodów dochodzących do przekaźnika, dodatkowo gdy rozłączę owe przewody uruchamiają się wentylatory chłodnicy i klimatyzacji oczywiście przekaźnik od pompy paliwa wtedy milczy i dalej nie ma komunikacji ze sterownikiem. Zastanawiam się czy zakupiłem uszkodzony sterownik czy mam jakieś zwarcie w instalacji ale wizualnie nie widać nigdzie uszkodzonych przewodów ale mogę szukać przyczyny w nie właściwym miejscu więc proszę o jakieś podpowiedzi. Zapomniałem dodać że próbowałem połączyć się ze sterownikiem również za pomocą VASA również bez efektu. Pozdrawiam