• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CITROEN XSARA PICASSO 2.0 HDI 90KM 2002r

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Witam Miałem małe spięcie w Citroenie Xsara Picasso 2.0 HDI 90KM 2002r. Teraz nie działa lewa strona licznika, nie pokazuje temperatury, nie pokazuje prędkości oraz przejechanych kilometrów tylko datę i ilość paliwa w zbiorniku. Na dodatek nie mogę regulować mocy wentylatora. I tu się pojawia pytanie gdzie może być problem i jak go zlokalizować?

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Napisz coś więcej o tym "spięciu" :) .Gdzie jak i co ? Czyli gdzie spięcie jak to się stało i co do tej pory zdiagnozowałeś ;)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Lexia&Proxia i bez diagnozy nie podchodź...:D
Chyba, że mamy Ci powróżyć z fusów? :bored:

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Stało się to podczas podłączenia prostownika ze startem. Próbowałem odpalić rozrusznik pokręcił i zasilanie uciekło. Po naładowaniu akumulatora zasilanie jest, samochód jeździ. Spalił się panel klimatyzacji wymieniłem i wszystko działa oprócz regulacja mocy wentylatora. Założyłem nowy licznik ale ciągle to samo. Nie pokazuje prędkości, temperatury zewnętrznej, przejechanych kilometrów i nie mogę przełączać informacji o spalaniu z komputera. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, są okej. Dodam ze nie działa lewy abs i zastanawiam się nad panelem komfortu ale nie wiem czy dobrze celuję i nie mogę go zlokalizować. Dodam że podczas włączania zapłonu słychać baczenie po środkowej części deski rozdzielczej ale to raczej rezystor wentylatora.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To więcej popaliłeś niż Ci się wydaje to juz nie polonez żeby odpalac z jakiegoś cudaka .

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
A przedewszystkim nie wolno bezpośrednio podpinać się pod baterię pod maską są punkty startowe. BSI klęknął z przepięcia. Podepnij się czymś i sprawdź BSI

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Narobiłeś bałaganu. Pewnie BSI padło a drugiego sam nie podstawisz bo immo.

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Dałem Samochód do serwisu jak mi powiedzą co jest nie tak podzielę się z wami tą informacją

Do góry Bottom