• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Civic immo off 37820-p3x-g01

Golu666

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Rzeszów
Witam , mam problem Civic 1998 ,z immo , czy standardowa procedura tzw , na zworki zadziała w tym sterowniku , pozostaje czy nie bd kontrolki mil. Czy ktoś testował procedurę z PGMFI

Golu666

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Rzeszów
zworki na J ,R działają tylko wyświetla lampę mil ,

Załączniki

• IMG_20220530_173732.jpg
    IMG_20220530_173732.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 60

Mega_mix

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Okolice Kielc
tom małom płytkę ale jutro się dopytam i pod kierownicom jest puszka immo tam trzeba jeden kabelek do masy i kontrolkę immo wyjąć jutro pokażę zdjęcie koledze to sie upewnie bo on to robi

Tomkoff

SuperMechanior
Punktów
25
Miasto
okolice Poznania
Też mam problem z immo w tym aucie, gdzie trzeba dać zworki? Jest jakieś rozwiązanie na świecąca kontrolkę immo?

Tomkoff

SuperMechanior
Punktów
25
Miasto
okolice Poznania
Auto odpala, wystarczy wywalić płytkę immo ze sterownika silnika i by działała diagnostyka zmostkować pin 5 i 6 po płytce immo.
Świeci check z racji błędu immo.

Golu666

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Rzeszów
Z tego co się zorientowałem to trzeba zastosować emulator koszt 37,5 euro , już zamówiłem zobaczę czy zadziala
Automatyczne połączenie postów:

Ten emu ponoć dziala

Załączniki

• Pic.png
    Pic.png
    47,1 KB · Wyświetleń: 6

Lukasz_L

Nowy
Punktów
0
Witam kolegów

Odgrzebie wątek, mam civica VI 98r. Jeszcze nie sprawdzałem jaki dokładnie model ECU ale wychodzi że dokładnie ten sam z wątku pasuje do EJ9 czyli taki jak mój. Czy moze ktoś poratować dokładną instrukcją co po kolei zrobić? Z tego co widzę pierwsza sprawa po rozkręceniu komputera wywalić płytke z napisem IMO (tą pionową), zmostkować pin 5 i 6 z pozostałości tej płytki. pod kierownicą jest moduł (jest faktycznie bo już go widziałem) i tam zmostkować 2 kable odłączając je od modułu czy jeden odpiąć i dać do masy w aucie?

Był jeszcze temat tych zworek na rezystorach, czy po zrobieniu tego co opisałem wcześniej tez trzeba te zworki zrobić?

Bardzo proszę o kontakt do osoby która może poratować wiedzą co i jak. Sprzęt lutowniczy mam, w razie czego oddam ecu do znajomego który ma więks
ze pojęcie o lutowaniu żeby przypadkiem czegoś nie zniszczyć.
Sprawa dość pilna bo wiecie jak to jest - auto z lpg na dojazdy :)
Usterka - w aucie mryga kluczyk, raz na ileś tam potrafił odpalić. Za pewne może być wytarty kluczyk bo mam tylko jeden. Guzik bezwładnościowy ominięty.
Z góry dziekuję za pomoc :)

Do góry Bottom