• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Clio 1.2 16v 2002r leci olej z korka spustowego

eidems

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Konin
Witam. Niestety leci mi olej z korka spustowego. Za każdym razem nowy korek spustowy, nowa uszczelka i ciągle jest problem z cieknącym korkiem. Gwint jest raczej dobry, korek dokręcany zawsze z wyczuciem i coś jest nie tak. Ktoś wie może jaki powinien być moment dokręcenia korka spustowego? Ile Nm? Stosowałem uszczelkę dmuchaną jak i metalową z uszczelką (indeksy: 8200641648, 7703062062) ale i tak leci. Dzięki za każdą pomoc.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Auto mam 2 lata, przy każdej wymianie był wymieniany korek na nowy (zamiennik) oraz nowa uszczelka (miedziana lub metalowo gumowa). Są zestawy naprawcze z M16 na M17 + większy korek, ktoś próbowałem tego w misce z aluminium?[/QUOTE....jeżeli jest tam odpowiednia ilość materiału ,,to tak możesz zrobić .Zobacz czy jest możliwość powiększenia i nagwintowania dotychczasowego otworu .Aluminium jest dość dobrym materiałem do takiej obróbki ,ale musisz posiadać wiedzę (czuć materię).

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Załóż taką podkładkę. Jak to nie pomoże, to druga misa.

Do góry Bottom