• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

clio 2 diagnostyka

lotnik9

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
wielkopolska
Witam
dzis byłem poznaniu odebrac wyniki -do pracy.
do rzeczy jechałem do poznania to tak jak by stracił moc i jak by gławił sie spalinanmi i strasnie mocno kopcił na czarno, wracałem to wczesniej odbiałem wtyczke od klimatyzacji, to zaczał normalnie pracowac a po jakims czasie znowu czasem było słychac jak by cos sie blokowało- mysle ze zawor egr, i przed domem zapaliwy sie 3 lampki podłaczyłem komputer to wtrysk 3 za duze spalanie, i regulacja cisnienia paliwa minimalne , a mies. temu czysciłem egr bo był brudny- chyba nie rozbierany, i jak przyjechałem to nie miałem nic pojemniku od chłodnicy płynu, a był maximum i pokazał minimum, a przez 3 tydz. niktcie sie nim nie ruszałem.
a to jest renault clio 2 1.5 dci 65km 2001r 190650km
wtryski po sprawdzeniu warsztacie i 3 ok i 1 do wymiany zaworek był.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
1. dziękujemy, że dzielisz się z nami tym co porabiasz:D- ale to nie ,,mordo książka,, nikogo tu to nie obchodzi (chyba?):shifty:
2 popraw błędy ortograficzne, bo zęby bolą jak się to czyta:bored:
3 popraw składnię zdań- to jakaś masakra:banghead:
4 o co ci chodzi?:wideyed:

lotnik9

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
wielkopolska
chodzi o to ze w czasie jazdy stracił moc i mocno kopcił na czarno od czasu do czasu, i czasem było słychac jak by zawór sie zacinał czy jakos tak po stronie pasazera.
a jak dojechałem do domu to tylko było płynu chłodnicy minimum a jak wyjeszczałem do było maximum. przeprasza ze tak pisze ale mam ubytek słuchu i przez to tak pisze jak rozumiem

Do góry Bottom