• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co można usunąć z Audi A4 B7

Croonx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam.

Miesiąc temu kupiłem Audi A4 B7. Szybko zorientowałem się, że radio w tym samochodzie do niczego się nie nadaje ponieważ nie można go sparować z telefonem, a pokrętło głośności nie działa więc wywaliłem radio fabryczne i zamontowałem zwykłe które normalnie działa. Dzisiaj zapaliła mi się lampka filtra cząsteczek stałych a ponieważ wiem, że takie urządzenia są projektowane na zasadzie planowanego zużycia produktu to mam zamiar również tą część usunąć z tego samochodu. W związku z tymi doświadczeniami i z tym, że niebawem wyjeżdżam na kilka miesięcy za granicę to prewencyjnie chcę usunąć już też wszystkie inne części które są niepotrzebne i tylko się psują bo nie mam tyle pieniędzy żeby komuś nabijać kasę bo tak sobie wymyślił.
Więc bardzo proszę o wymienienie tych wszystkich elementów które można usunąć.
P.S. u ludzi też tak jest od urodzenia do wywalenia jest śledziona, wyrostek robaczkowy, migdałki i może coś jeszcze ale dokładnie to nie wiem ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No a moze jedno ? Ostatnio klienci się kierują cena panie za ile ale nie jakością i troche mnie to dziwi jakby nie mieli przykładu z innych dziedzin np. żywności . Swego czasu żona kupiła w ślicznych puszeczkach przecier pomidorowy, otwieram puszkę a tam jakaś galaretowata maź i kropelka czegoś czerwonego i od tego czasu żona sprawdza i kupuje tylko od producentów jej znanych .. ale to nie dociera do delikwentów , miałem telefon czy usunie DPF ja oczywiście a gostek mowi że mu ktoś chce usunać za 150 zł. Ja sie go pytam gdzie ma takiego magika ? a on ze rozmawiał i gostek mowi że co może się stać ? no witki opadają .....

Ostatnia edycja:

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ludzie myślą, że kupią samochód, wypiernicza to co ulega awarii i kolejne 30 lat będą mogli odkładać kasę na następne autko...
Założyciel wątku się pewnie na słuchał opowieści dziwnych treści, naczytał internetów, naoglądał YT, znalazł to forum i stwierdził, że po taniości zrobi sobie pancerne autko a żeby niepotrzebnie nie płacić za wiedzę komuś z branży to uderzy tutaj. Przykre, ale prawdziwe. Jak słysze DPF off za 400 zł, czy EGR off za 50zł to robię :D i biorę się za swoją robotę. Ludzie mają ułańską fantazję...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dokładnie tak i będą jeszcze 20 lat tym jeździć ... był taki u mnie delikwent z landrowerem motor telepie na jednym garze zapala na niebiesko a on ze bedzie nim jeździc jescze 20 lat .... silnik do roboty a on ze drogo .... kurcze mają na ....ne w tych głowach

Do góry Bottom