karwa raz dwa trzy
SuperMechanior
Ciekawa sprawa
Robisz go vcds em?
Robisz go vcds em?
zgadza sieto się problem rozwiązał ,odpowiedż masz w pierwszym zdaniu
Na twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia kompresji bo to dość prosta czynność. A może przez przypadek ON zatankowałeś? Na tym nie pojedzie. Skoro świece mokre i iskra jest to tylko komprecha albo paliwo nie takie. Nakręcił byś jakiś film jak to się zachowuje, może będzie łatwiej.

chetnie bym kompresję sprawdził tylko do tego manometr specjalny potzreby moze jakas krotka wskazowka jak sie sprawdza z tym, że ten pojazd ma niecałe 14 tys. przebiegu-nie byłoby już kompresjiNa twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia kompresji bo to dość prosta czynność. A może przez przypadek ON zatankowałeś? Na tym nie pojedzie. Skoro świece mokre i iskra jest to tylko komprecha albo paliwo nie takie. Nakręcił byś jakiś film jak to się zachowuje, może będzie łatwiej.
A swiece sprawne?
no wlasnieCiekawe czym bez sprzętu![]()
zrobilem go tym viakenem vag chyba 5053 takim za niecałe 4 stówkiCiekawa sprawa
Robisz go vcds em?
To przecie chłop to jakiś sprzęt posiada (choćby w portkach).Ciekawe czym bez sprzętu![]()
No właśnie tu tkwi problem że z gówna bata nie ukręcisz przyjacielu a my na odległość niczego nie sprawdzimy, więc koło się zamyka, wróżbitów tutaj jak na lekarstwo. Jeśli rozrząd przeskoczył kilka zębów to kompresji nie będzie bo zawory pokrzywiło i dupa zbita, jak wstawisz film z fonią przy samym silniku podczas rozruchu to może da się usłyszeć czy wytwożone ciśnienie w cylindrach stawia opór. Nie będzie to może profesjonalna diagnoza ale to zawsze coś.chetnie bym kompresję sprawdził tylko do tego manometr specjalny potzreby moze jakas krotka wskazowka jak sie sprawdza z tym, że ten pojazd ma niecałe 14 tys. przebiegu-nie byłoby już kompresji
Tu nie chodzi o to czy jesteś ciemny czy jasny tylko o zwykłą pomyłkę. Nie myli się ten co nic nie robi.taki ciemny to nie jestem,
Karwa, wszystkie na raz to raczej nie padły co? Spytaj lepiej czy spryskiwacz działa. A nie już chyba tutaj ktoś o to pytał, sory.A swiece sprawne?
To przecie chłop to jakiś sprzęt posiada (choćby w portkach).
No właśnie tu tkwi problem że z gówna bata nie ukręcisz przyjacielu a my na odległość niczego nie sprawdzimy, więc koło się zamyka, wróżbitów tutaj jak na lekarstwo. Jeśli rozrząd przeskoczył kilka zębów to kompresji nie będzie bo zawory pokrzywiło i dupa zbita, jak wstawisz film z fonią przy samym silniku podczas rozruchu to może da się usłyszeć czy wytwożone ciśnienie w cylindrach stawia opór. Nie będzie to może profesjonalna diagnoza ale to zawsze coś.
Tu nie chodzi o to czy jesteś ciemny czy jasny tylko o zwykłą pomyłkę. Nie myli się ten co nic nie robi.
Karwa, wszystkie na raz to raczej nie padły co? Spytaj lepiej czy spryskiwacz działa. A nie już chyba tutaj ktoś o to pytał, sory.
Błędu nie będzie jak przeskoczył na wałku na którym nie ma czujnika. Choć w jednym takim stilo miałem przestawiony o ząb na tym z czujnikiem i też tego nie widział, wymieniany był rozrząd u Niemców przed wizytą u mniea Ty kombinujesz z rozrzadem jak piszesz ze błędów nie ma
Nic mu nie będzie, co najwyżej rozrusznik spalisz.nie wykończę go tym kręceniem?
Błędu nie będzie jak przeskoczył na wałki na którym nie ma czujnika. Choć w jednym takim stilo miałem przestawiony o ząb na tym z czujnikiem i też tego nie widział, wymieniany był rozrząd u Niemców przed wizytą u mnie
Nie zaleję bardziej silnika? Nie uszkodzę katalizatora?Błędu nie będzie jak przeskoczył na wałku na którym nie ma czujnika. Choć w jednym takim stilo miałem przestawiony o ząb na tym z czujnikiem i też tego nie widział, wymieniany był rozrząd u Niemców przed wizytą u mnie
Nic mu nie będzie, co najwyżej rozrusznik spalisz.
To oczywiste że błędu nie będzie jak nie ma czujnika. A druga sprawa to Fiat, tam wszystko może się zdarzyć. Nie wierzę że przeskoczyl mu rozrząd. Podejrzewam brak paliwa skoro iskra niby jest, ja bym go na zmywaczu próbował w takim momencie bez sprzętu ale on może tego nie ogarnąć. Po takim czasie to już wyjął by wtryski dla pewności. Skoro ma osłony rozebrane to jaki problem zobaczyć ustawienie wałkow nawet na wiertło.. Bez auta to się nie uda
Brak w sensie wtryski nie podają myślisz? Z tym że on pisał że świece mokre i cały misterny plan w pizdu.Podejrzewam brak paliwa skoro iskra niby jest
tak wszystkie cztery swiece ladnie i rowno kazda mokra z paliwa nie z olejuBrak w sensie wtryski nie podają myślisz? Z tym że on pisał że świece mokre i cały misterny plan w pizdu.
rozrzad sprawdziłemW tym silniku jest czujnik walka. Przy przestawionym rozrzadzie moglby podac blad korelacji. Moze sprawdz ten czujnik. Odlacz go i sprobuj co sie dzieje. Najwyzej bledy skasujesz vagiem
Silnik kręci się w prawo. Jak kogoś to dziwi niech sam sprawdzi bo każdy twierdził , że w lewo/Kręcić w tą strone w którą chodzi silnik pomyśl
Każdy znaczy kto? To zależy z której strony się pacza, od skrzyni czy rozrządu. Jakby się kręcił w lewo to byś na wstecznym do przodu jeździł.Silnik kręci się w prawo. Jak kogoś to dziwi niech sam sprawdzi bo każdy twierdził , że w lewo/
a na biegach w przód do tyłu?Każdy znaczy kto? To zależy z której strony się pacza, od skrzyni czy rozrządu. Jakby się kręcił w lewo to byś na wstecznym do przodu jeździł.
pacza sie zawsze od przodu czyli od rozrzaduKażdy znaczy kto? To zależy z której strony się pacza, od skrzyni czy rozrządu. Jakby się kręcił w lewo to byś na wstecznym do przodu jeździł.