• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co ozznaczają te grupy i wartości??? silnik seat BBY z 2003

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Kolego nie zrobisz tego samochodu bo nie masz zielonego pojecia a czepiasz sie ludzi ktorzy próbują ci cos pomoc . Jak cie boli ząb albo cos innego to tez piszesz na forum do dentysty albo lekarza jak sie pozbyć bólu ? . Pewnych rzeczy nie da sie pomoc naprawic na odległość , tymbardziej jak ktos nie ma pojecia . Próbowałeś wogole odpalić go ma "plaka" ? Odlanczajac przy tym pompę paliwa ?

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
Kolego nie zrobisz tego samochodu bo nie masz zielonego pojecia a czepiasz sie ludzi ktorzy próbują ci cos pomoc . Jak cie boli ząb albo cos innego to tez piszesz na forum do dentysty albo lekarza jak sie pozbyć bólu ? . Pewnych rzeczy nie da sie pomoc naprawic na odległość , tymbardziej jak ktos nie ma pojecia . Próbowałeś wogole odpalić go ma "plaka" ? Odlanczajac przy tym pompę paliwa ?
jak stoi nie ruszany 2-3 dni to po 2-3 sek. odpala przy trzymanym rozruchu na 2-3 sek na 500 obr. i gaśnie i wtym czasie nie zapalana sie zadna kontrolka i brak błedow
nie uszkodze silnika plakiem?
pompe odlaczyc przez wyciagniecie bezpiecznika pompy czy przy pompie odlaczyc zasilanie?
gdzie w tym aucie jest przekaznik pompy?
palk w przepustnicę podczas krecenia rozrusznikiem? jaka dawka?

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Myślę że czas ustosunkować się do tego tematu przez samego Miśka (administrator), GWT chce pomóc, ale wszyscy mamy daleko do Ciebie, a Ty chcesz ewidentnie wzbudzić w nas poczucie winy. Zrób jak chcesz ale sam nie dasz rady.

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Odpinaj zasilanie od pompy gdzie ci łatwiej , dawka taka zeby silnik odpali i prykal na plaku ( mam nadzieje ze masz gaśnice pod ręka bo jak nie masz pojecia to twoja dawka moze byc wybuchowa )

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
Myslalem o wymianie czujnika temperatury wody
w blokach pomiarowych wszedzie temp. prawidlowa wody i powietrza dolotowego z wyjatkiem bloku 134 gdzie temp. -50 oleju silnikowego lecz ten silnik nie ma czujnika temp. oleju, jedyny czujnik zwiazany z temperatura przy silniku to czujnik temp. wody
co o tym myslicie
czy z tego powodu ecu moze podawac tak bagatą mieszankę, ze zalewa swiece?
w blokach wczesniejszych wskazania temperatur dobre

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
gołoledż Powiedz lepiej jak ci wytłumaczyć, że nie masz pojęcia o pojęciu...:meh: i jeszcze powiedz, że robisz na jakimś warsztacie...to aż strach gdziekolwiek auto wstawić:nailbiting:
Z kąt takie ludzie się biorą...:woot:

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
z jakiej dxzielnicy Chorzowa?

a na biegach w przód do tyłu?
gratuluje poczucia humoru
od skrzynii i przełożen zalezy a nie od tego w którą strone sie kręci silnik
według ciebie silnik kręci sie wjedna strone przy jezdzie do przodu a w druga strone przy jeżdzie do tylu???!!!

pacza sie zawsze od przodu czyli od rozrzadu

Ja ciebie nie rozumiem! co ma dzielnica Chorzowa do naprawy auta?

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
bo najbardziej lubię Batory bo jest najblizej
no przeciez nic nie ma chciałem okreslic odleglosc do mnie

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
a na biegach w przód do tyłu?
gratuluje poczucia humoru
od skrzynii i przełożen zalezy a nie od tego w którą strone sie kręci silnik
według ciebie silnik kręci sie wjedna strone przy jezdzie do przodu a w druga strone przy jeżdzie do tylu???!!!
Widzę chopie że nie z czaiłeś bazy ale nie szkodzi, nie odpowiedziałeś na moje pytanie, napisałeś że wszyscy twierdzą że kręci się w lewo, spytałem kto to ci wszyscy?

gołoledż

Bywalec
Punktów
0
Miasto
zzzzzzzzzzzz
Oswiadczam, że nikt z tego "Forum Mechaników.pl" nie twierdził, że ten silnik kreci się w lewo i tym samym nikt tutaj nie wprowadził mnie celowo ani niecelowo w jakikolwiek błąd w jakimkolwiek celu.
Oświadczenie to jest jednocześnie oficjalnym aktem wiarygodności tego forum.
Z powazaniem
Gołoledż Katowice

Jednoczesnie oswiadczam ,że słowem "wszyscy" określiłem tylko i wyłącznie mojego znajomego z Murcek, który nie miał racji.
Jednocześnie przepraszam za kłopot i proszę o łagodny wymiar kary nałożonej przez administratora "Miska".

Do góry Bottom