• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie w wolnych chwilach?

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Nie wiadomo co Ty tam wymodziłeś,co Ci można radzić.
w SID206 to trochę chodzenie po omacku z prawidłową identyfikacją map :)
Ja zrozumiałem :cool: ale na tym polega piękno naszego forum, różnorodność, ty umisz skrzynie a ktoś coś innego;)
I o to chodzi ;)
Ja ostatnio w wolnych chwilach uczyłem się spawania tworzyw sztucznych, powiem Wam że dobrze zespawane jest naprawdę mocne :)

Ostatnia edycja:

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Nikogo to nie ominie.

Ostatnia edycja:

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Ja w nowym roku chcę podnieść swoje kompetencje w zakresie projektowania elektroniki, na pierwszy rzut idzie projekt nagrzewnicy indukcyjnej (opracowane wg not katalogowych i własnej wiedzy- nie z gotowca)- ciekawe czy przy odpalaniu stracę włosy czy wzrok :D

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
2 sztuki już mi znikły, a nie używałem ich jako otwieracza do butelek, jednak genetyka robi swoje

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Ja ostatnio kończę budować małą pomoc do garażu.
Zestaw "Bezprzewodowy MONITOR 4.3'' + KAMERA COFANIA 4LED" za trochę ponad stówkę z allegro. Wywaliłem kable i obudowy, dodałem akumulatory, parę płytek do ich zabezpieczenia i ładowania przez kabel usb, wszystko wciśnięte do zaprojektowanej na szybko, drukowanej obudowy.
IMG_20230110_173731.jpg
Główna funkcja to pomoc przy wjeżdżaniu do garażu tyłem-kładę kamerkę na podłodze, monitorek biorę ze sobą i widzę czy nie wjeżdżam do kanału. Mogę też zamocować sobie gdzieś pod maską albo pod podłogą i patrzeć jak pracują poduszki silnika, łączniki, tulejki itd. w czasie jazdy.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja ostatnio kończę budować małą pomoc do garażu.
Zestaw "Bezprzewodowy MONITOR 4.3'' + KAMERA COFANIA 4LED" za trochę ponad stówkę z allegro. Wywaliłem kable i obudowy, dodałem akumulatory, parę płytek do ich zabezpieczenia i ładowania przez kabel usb, wszystko wciśnięte do zaprojektowanej na szybko, drukowanej obudowy.
Wyświetl załącznik 47226
Główna funkcja to pomoc przy wjeżdżaniu do garażu tyłem-kładę kamerkę na podłodze, monitorek biorę ze sobą i widzę czy nie wjeżdżam do kanału. Mogę też zamocować sobie gdzieś pod maską albo pod podłogą i patrzeć jak pracują poduszki silnika, łączniki, tulejki itd. w czasie jazdy.
Mistrz

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja korzystam z monitoringu i tel. Kamerę mam tak centralnie na srodeczku i jak wjeżdżam tyłem to widzę czy się nie wpier... do kanału jakimś bentlejem

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Docelowo. Zara przy bramie zawiśnie tablet na którym będzie wyświetlana ta jedna kamera. Wszystko jest oprócz wolnej chwili

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Właśnie trochę za daleko jest rejestrator. Musiał bym że 30 metra kabla do monitora załatwić. A tak to apka na androida i hula po necie

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Ja mam lustro na kanale...
Też mam lustro które miałem do tego użyć, tylko brak miejsca na zamontowanie, garaż ciasny, na końcu jest stół, pod nim półka z narzędziami, kompresor i migomat. No i takie lustro chyba nie pomoże przy wjeżdżaniu tyłem.

Do góry Bottom