• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co sądzicie o kamerze inspekcyjnej Visixon?

Punktów
13
Dziękujemy za wszystkie opinie i spostrzeżenia.
Nasze kamery, w tym model Blaster 3.9 mm, są używane już przez setki warsztatów w całej Polsce i w ogromnej większości działają bezproblemowo przez długi czas. Oczywiście, jak w przypadku każdej elektroniki, mogą zdarzyć się pojedyncze egzemplarze z defektem – wtedy zawsze pomagamy klientom w ramach gwarancji i staramy się, aby wymiana przebiegła możliwie szybko i sprawnie.
Jeśli ktoś z Was ma pytania, potrzebuje wsparcia technicznego albo chce się upewnić, czy kamera działa poprawnie – zachęcamy do kontaktu bezpośrednio z nami: info@visixon.pl. Dzięki temu możemy indywidualnie sprawdzić sprawę i doradzić najlepsze rozwiązanie. Dodatkowo chcielibyśmy poprawić, ale posiadamy jedynie jedną Panią na infolinii, nie Pana. Możliwe, że zaszła pomyłka w ocenie marki kamery? Czy to na pewno o naszą chodzi? Jeżeli po upewnieniu się, że to nasza kamera, to zachęcamy do kontaktu :) Lepiej z nami bezpośrednio się kontaktować w godzinach działania infolinii: 10:00-13:00 od pon-pt niż tutaj. WIęcej uda się załatwić na pewno! Miłego dnia!
Dodatkowo na YouTube jest wiele filmów z wykorzystaniem naszych kamer, a nie oszukujmy się. Jeżeli wideo jest nagrywane i pokazywana nasza kamera, to nie mamy jak podmienić jakości kamery pod film :) Jeżeli Państwu zdarzyła się wadliwa kamera, czy też został naruszony obiektyw w trakcie pracy, to my nie uciekamy, jesteśmy ciągle dostępni dla Państwa, co pokazuje że właśnie Państwu odpisujemy na wiadomość. Bez zbędnego pisania, zapraszamy po prostu do kontaktu z nami bezpośrednio, nie w komentarzach. Pozdrawiamy!
Też kupiłem, ale dużo się na razie nie napisze. Doszła w piątek o 15 odpaliłem na próbę test - skrzynia biegów bardzo dobrze widać trybiki, bród na łapach też idealnie. Wiecej napiszę i wrzucę fotki jak wrócę z ferii zimowych. A jeszcze jedno jakość raczej taka sama jak ROCKS
Mamy tutaj opinię innego forumowicza i takich jest wiele, dlateog prosimy po prostu kontaktować się z nami, jak coś nie pasuje. Wszystko załatwimy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

johnny100

SuperMechanior
Punktów
27
Kolega kupił tą z 3.9. Obraz ładny, włazi w każdą dziurę, ale żeby nie dać ładowarki do zestawu za osiem stów to kpina. Zastanawiam sie sam nad tą kamerką. Tylko mam jedną wątpliwość, ciekawe ile wytrzyma ta ruchoma końcówka . Działa wam to jeszcze?

Mariusz7908

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Rybnik
Bo to badziew moja po 4 miesiącach użytkowania straciła ostrość okazało się że problem jest miedzy warstwami soczewek. Odmówili uznania gwarancji z winy użytkownmika numer tel wyłaczony brak kontaktu tel tylko mailowy . Omijajcie szerokim łukiem tą firme . Kolega wyżej pisze to samo jemy sie porysowała . Chyba jest z plastiku albo foli osłona obiektywu . Przestrzegam człowiek myśli że kupił w Polsce to ma gwrancję . Nic bardziej mylnego .

Radekm323

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Giżycko
A tak się oburzyli na mój komentarz sugerując, że telefonów nie odbiera mężczyzna (przecież wiem z kim rozmawiałem) i że pewnie nie ich firmy kamerkę kupiłem. Przecież o niej jest temat. Moja jeszcze działa, choć czasem śnieży obraz, jak w starym telewizorze. Obiektyw na pewno nie jest z folii, a sama kamerka jest mikroskopijna bo dookoła są diody led czy tym podobne, ale trochę za słabo świecą. Nie wiem jak to mogło się porysować.

Mariusz7908

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Rybnik
Napisałem w przenośni że z foli a jest z plastiku . Toralna kpina kupuĵa w Chinach wiedzą że oni sa gwarantem to nie uwzględniają gwarancji . Jak by ktoś nie wieżył mogę załaczyć odpowiedź jaką mi odesłali . Sprawa kwalifikuję się fo sądu .

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Potwierdzam wypowiedź wyżej. Pewnie kiedyś znajdzie się ktoś, kto ma czas na walkę z nimi w sądzie. Ja nie miałem ochoty. Śmieszy mnie, że "gwiazdy" youtuba reklamują te kamery. Ja odradzam zakupu kamer tej firmy.

johnny100

SuperMechanior
Punktów
27
Od siebie dodam że od czasu ostatniego posta mojego o tej kamerze, jeszcze ona działa. Ciekawe ile to podziała zanim sie upierd.. ten mechanizm zginający.Albo stanie sie to co opisane wyżej .Juz widze jak może wyglądać reklamacja no fajnie.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
203
Mam od pół roku prawie ,nie korzystam może codziennie ale u mnie się sprawdza super. Najbardziej istotna rzecz to dbanie o czystość obiektywu kamerki trzeba ją czyścić delikatnie nie żadna chemią.
Tu akurat znalazłem z jej pomocą zagubiony katalizator w aurisie .
Ja bym śmiało kupił jeszcze raz

Załączniki

• IMG_20260316_174304.jpg
    IMG_20260316_174304.jpg
    4,4 MB · Wyświetleń: 16

Mariusz7908

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Rybnik
Wszysko ma prawo się zepsuc . Ale zachowanie sprzedawcy jest karygodne . Odesłali mi zepsutą kamerę postanowiłem sprawdzic z czego jest szkiełko w przenośni bo to plastik i pomiędzy warstwami zrobił się problem . Brak mojej winy nieszczelnosc reakcja jakas nie wiem . Pokusił bym się nawet o stwierdzenie ze kupiłem kamere z wadą fabryczna. Oczywiscie moja wina rękojmia nie obowiązuje . Kwalifikuje się to na sprawę w sądzie dla przykładu .

matus1014

SuperMechanior
Punktów
203
Wszysko ma prawo się zepsuc . Ale zachowanie sprzedawcy jest karygodne . Odesłali mi zepsutą kamerę postanowiłem sprawdzic z czego jest szkiełko w przenośni bo to plastik i pomiędzy warstwami zrobił się problem . Brak mojej winy nieszczelnosc reakcja jakas nie wiem . Pokusił bym się nawet o stwierdzenie ze kupiłem kamere z wadą fabryczna. Oczywiscie moja wina rękojmia nie obowiązuje . Kwalifikuje się to na sprawę w sądzie dla przykładu .
Słabe podejście fakt.
Też tak kupiłem ostatnio zasilacz z olx do podtrzymania napięcia . Wysiadł mi po dwóch miesiącach. Sprzedawca mówi że może wysłać na mój koszt do chin :) . Na szczęście trafił się znajomek z okolic który przywrócił go do życia.

Mariusz7908

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Rybnik
Dzień dobry,

po przeprowadzeniu weryfikacji zgłoszenia reklamacyjnego informujemy, że
reklamacja została rozpatrzona negatywnie.
Stwierdzono, że zgłaszana wada nie występowała w momencie zakupu,
natomiast uszkodzenie powstało w wyniku nieprawidłowego użytkowania
urządzenia, co wyklucza uznanie reklamacji w ramach gwarancji.

Prosimy o informację, czy życzą sobie Państwo odesłania urządzenia na
wskazany adres, czy wyrażają zgodę na jego utylizację.
Koszt odesłania kamery wynosi 20 zł.
Uprzejmie prosimy o przekazanie decyzji w terminie 7 dni od otrzymania
niniejszej wiadomości. W przypadku braku informacji zwrotnej w tym
czasie urządzenie zostanie przekazane do utylizacji.

Pozdrawiamy,
Ekipa Visixon
VISIXON POLSKA Sp. z o.o.

Jakby ktoś miał wątpliwośći jeszcze .
Dzień dobry,

dziękujemy za wiadomość oraz przedstawienie swojego stanowiska.

Informujemy, że przekazana przez Pana kamera została poddana indywidualnej weryfikacji w naszym serwisie. Każde urządzenie analizujemy osobno pod kątem ewentualnych wad fabrycznych.

W trakcie oględzin nie stwierdzono wady produkcyjnej urządzenia, która mogłaby stanowić podstawę do uznania reklamacji w ramach rękojmi. Stwierdzony problem wynika ze stanu elementu optycznego kamery – obiektywu – co wskazuje na jego zużycie lub uszkodzenie powstałe w trakcie użytkowania.

Należy podkreślić, że kamera VISIXON BLASTER jest urządzeniem przeznaczonym do pracy w środowisku warsztatowym, jednak – jak w przypadku każdego sprzętu wyposażonego w element optyczny – obiektyw wymaga odpowiedniej dbałości i ochrony w trakcie użytkowania. Działa to analogicznie jak w przypadku obiektywu w telefonie komórkowym – jeżeli soczewka zostanie zabrudzona, porysowana lub uszkodzona mechanicznie, jakość obrazu ulega pogorszeniu.

W takiej sytuacji nie mamy do czynienia z wadą produktu, lecz z konsekwencją sposobu eksploatacji urządzenia. Reklamacje mogą zostać uznane wyłącznie w przypadku stwierdzenia wady fabrycznej lub usterki niezależnej od użytkownika (np. problem elektroniczny, sprzętowy lub programowy). W przypadku przedmiotowego urządzenia taka wada nie została stwierdzona, dlatego podtrzymujemy decyzję o odrzuceniu reklamacji.

i Odpowiedż na rękojmię .

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596
Należy podkreślić, że kamera VISIXON BLASTER jest urządzeniem przeznaczonym do pracy w środowisku warsztatowym, jednak – jak w przypadku każdego sprzętu wyposażonego w element optyczny – obiektyw wymaga odpowiedniej dbałości i ochrony w trakcie użytkowania.

no i dlatego stawiamy na plastik zamiast szkła. to lepsze dla warsztatu. żeby choćby zwykłe szkło... przecież to chore: tłumaczą, że specjalnie robią kamery dla warsztatów i pracy w ciężkich warunkach, ale trzeba o nie dać i je ochraniać.

Visixion: ktoś robi z logiki kurtyzanę

Ciekawe o ile wzrosłyby koszty produkcji, gdyby użyć czegoś w rodzaju Gorilla Glass, znanego z telefonów komórkowych

Mariusz7908

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Rybnik
Nie wiem ile by to drożej wyszło. Wiem jedno mam towar zepsuty na gwarancji ale nie jest sprawny nie mam czym pracować . Chore to jest tak samo jak brak kontaktu telefonicznego ze sprzedawca . Firma z kontaktem mailowym śmiech . Ciekawe ile narozdawali kamer tym co na youtube ich reklamują . Jaka to jakość i dobra firma . Lepiej zamówić z Chin i tyle. Jak kupujesz w Pl na fakturę myslisz że masz gwarancję . Ale jednak jak coś się dzieje to jej nie masz . Omijajcie szerokim łukiem wychwalone kamety tej firmy . To moja dobra rada a i tak każdy zrobi co uważa za stosowne . Pozdrawiam

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
481
Miasto
Józefów
Mam Rooksa i nie cackam się z nią jakoś, kosztowała więcej niż wyżej wymieniane ale działa już prawie dwa lata ;)

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Informujemy, że przekazana przez Pana kamera została poddana indywidualnej weryfikacji w naszym serwisie. Każde urządzenie analizujemy osobno pod kątem ewentualnych wad fabrycznych.

W trakcie oględzin nie stwierdzono wady produkcyjnej urządzenia, która mogłaby stanowić podstawę do uznania reklamacji w ramach rękojmi. Stwierdzony problem wynika ze stanu elementu optycznego kamery – obiektywu – co wskazuje na jego zużycie lub uszkodzenie powstałe w trakcie użytkowania.
Ciekawe kto i w jaki sposób weryfikuje i stwierdza rodzaje uszkodzeń kamer, przecież podobno nie prowadzą serwisu.

Załączniki

• Nowy obraz mapy bitowej.jpg
    Nowy obraz mapy bitowej.jpg
    188,6 KB · Wyświetleń: 12
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom