• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

cordoba 1,4 04r problem z silnikiem proszę o pomoc

Bartek Dwornik

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Witam był problem z czujnikiem temp. cieczy i takie błędy wskazywał vag.

wymieniłem czujnik lepiej pali na zimnym brak błędów a auto trzepie czy to zimny czy ciepły pali dużo brak pomysłów chodzi jak na trzy gary. i z tyłu pyrka

Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Podgląd parametrów jaką temperature sterownik widzi i czy temperatura rośnie wraz z nagrzewaniem się silnika.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Może chodzi na 3 gary:), trzeba jeszcze raz zapiąć tester i się przyjrzeć...

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Fakt trzeba sprawdzić czy pali na wszystkie topy.

Bartek Dwornik

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
wydaje mi się ze nie bo nawet pyrka z tyłu tak jak by chodził na trzy mam tester na własne potrzeby 506m vag i nie wiem jak nim sprawdzić parametry o których mówicie

sam rejestr błędów nic nie wykazuje brak błedów

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Świece zmieniane? Pewnie się prosi o swoje.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Sprzedaj tester i będzie na mechanika. Części u tak musisz kupic

Bartek Dwornik

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Z testery jestem zadowolony koledzy mam jeszcze jedno auto scirocco 2.0 2008 naprawdę dbam o auta jak mogę to jeśli chodzi o świece to wymienione filtry wymienione przepustnicy wyczyszczona po prostu coś mu dolega a nie chce pokazać dopiero dziś jak go poprzeciagalem to zaczęła migacz kontrolka ch e c k podłączyłem tester i wyszedł błąd wypadania zaplonu na 2 cylindrze. P0302 pewnie cewka tak mi się wydaje co o tym myślicie? Warsztatów nie odwiedzam bo z scirocco jeździłem do serwisu vw i nie chcecie wiedzieć ile kasy wpompowalem bo palił się engine a oni za każdym razem wymieniali coś innego a to była pierdola która sam wymieniłem.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Wymieniać 2 cewkę i latać...

Migająca kontrolka oznacza że uwalisz katalizator jak będziesz kontynuować jazdę.

Bartek Dwornik

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
A jak ja sprawdzić hmm na tester że się tak jeszcze nie znam mam go tydz. Może przełożyć na inny cylinder? Wtedy zapłon będzie defakto wypadałoby na innym bynajmniej powinien chyba.

I po jakim czasie jazdy można kata uwalic ? Chyba nie od 30 km bo tyle zrobiłem a kontrolka zaczęła migac gdzieś dopiero około 2km temu dojadę do domu? Mam 17km?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Te cewki padają jak muchy zmieniłem chyba z 20 i nigdy nie sprawdzałem to tak pewne jak to że nigdy nie trafisz szustki w totka. Chyba że ktoś ma za dużo wolnego czasu jak tak to niech go poświęci swojej kobiecie.

Bartek Dwornik

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Panowie cewka wymieniona przed wymiana 2 błędy wypadania zaplonu na 2 cylindrze. Po wymianie i usunięciu chodzi jak ta lala. Temat uważam za zamknięty i bardzo wszystkim dziękuję za dyskusje i pomoc oczywiście zostaje na forum i też będę służył pomocą.

Do góry Bottom