• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

cordoba 1.4 16v gaśnie po dodaniu gazu

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
Problem mam za takim samochodem. Cordoba jest z 2007 roku i praktycznie od samego poczatku jeździ na gazie. Ponad 400 jest na liczniku a problem wygląda tak że jak się go odpali po nocy to przez 1min nie można gazu dotknąć bo zgaśnie , w tym czasie strzela, nie chodzi na wszystkie cyl momentami. Jak mu przejdzie to na benzynie nie ma siły i cały czas strzela po odpuszczeniu gazu i straszny smród benzyną z spalin. A na gazie chodzi jak powinien i siłę też ma.

Ja stawiam na wtryski. To co zrobiłem to sprawdzenie ciśnienie paliwa 3.2 bar trzyma na wolnych (pod obciążeniem równe 3.0) czyli książkowo. Wymieniłem filtr paliwa bo był jeszcze nie zmieniany. Wtryski były przemyte ale to nic im nie dało. Dodam tylko że po zgaszeniu samochodu od razu ciśnienie paliwa spada do 0 w ciagu 15-20 sekund. Ale przed odpałem zanim zacznie się kręcić rozrusznikiem to jest nabite od razu 3.0 więc nie tu leży problem.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
jak wchodzę w silnik to jest jakiś bład od klimatyzacji który się nie daje skasować i jak próbuję zrobić adaptację to nic się nie dzieje. Nie wiem czy do adaptacji nie musi być tak że jest czysto.

Chyba że coś śle robię. jeszcze raz spróbuję

Do góry Bottom