• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Cordoba 6k2 1.6 kopci na biało

alseq

Gaduła
Punktów
0
Witam posiadam Cordobe 2 1.6 z instalacją lpg.
Na benzynie z wydechu nawet chmurki nie puści, a przełącze na gaz to chmura dymu białego za mną, a dopiero jak trochę mu przycisnę to nic za mną nie widać tyle dymu. Co może być tego powodem? Płynu chłodniczego nie ubywa, auto generalnie porobione, rozrządy,oleje, nowe wtryski od gazu,reduktor, filtry gazu i przewody, cały nowy układ zapłonowy (aparat,cewka,przewody itp itd). Z wydechu to brak kata.

Ostatnia edycja:

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Witam posiadam Cordobe 2 1.6 z instalacją lpg.
Na benzynie z wydechu nawet chmurki nie puści, a przełącze na gaz to chmura dymu białego za mną, a dopiero jak trochę mu przycisnę to nic za mną nie widać (...)Co może być tego powodem?
Skok w nad przestrzeń....

Jedź do gazownika....

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
coś mi się wydaje, że szykuje się nowy papież. i z opisu wynika, że będzie jednak biały. końca świata nie będzie. dzisiaj. chyba. 40 min mamy by się przekonać hehe.
Właśnie - on już tą Cordobą powinien w Rzymie stać i czekać na znak sygnał.... z palcem na przełączniku LPG

zeli333

Uczestnik
Punktów
4
Z tego co wiem o instalacjach LPG a coś tam wiem to najprawdopodobniej źle wyregulowana instalacja albo wilgoć lub zła jakość gazu

Do góry Bottom