• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Corsa C 1.3 CDTI . Problem z odpalaniem na ciepłym silniku .

adrste

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Centrum
Jak w tytule . Na zimnym dyga bez problemu . Ale jak się dobrze rozgrzeje to po zgaszeniu jest problem żeby odpalić . Czasami trzeba kręcić kilka razy po parę sekund . Autko jest po wymianie rozrządu . Byłem ponownie u tego mistrza co mi to robił z pytaniem czy aby wymiana rozrządu nie ma czegoś wspólnego z tym zjawiskiem . Ale on mi odpowiedział że wszystko dobrze zrobił . Ze u niego auto paliło od razu . Co mogło się stać ? Jestem kompletnym lamerem jeśli chodzi o mechanikę . Przoszę drodzy forumowicze o jakieś wskazówki .

adrste

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Centrum
Ten model ma łańcuch . Problem zauważyłem gdy po odebraniu autka podjechałem na stacje paliw zatankować auto. Przejechałem jakieś dwadzieścia km . Zatankowałem , poszedłem zapłacić i nie mogłem odpalić . Musiałem dłużej trzymać rozrusznik i wciśnąć pedał gazu .

araass

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
www.automedyk.pl
książkowy problem - w dieslu wraz ze wzrostem temp. gwałtownie rośnie ciśnienie sprężania i silnik stawia większy opór - jeżeli silnik po rozgrzaniu nie kopci ani na biało ani na niebiesko do sprawdzenia akumulator i rozrusznik - czyli układ rozruchowy, oczywiście przedewszystkim diagnostyka komputerowa!!!

art0

SuperMechanior
Punktów
10
po co sprawdzać - można wymieniać - jak na razie - ckp - cmp - fp- egr .....
skąd dokładnie jesteś - to może ktoś weźmie te robote ....

egon472

Nowy
Punktów
0
Jak w tytule . Na zimnym dyga bez problemu . Ale jak się dobrze rozgrzeje to po zgaszeniu jest problem żeby odpalić . Czasami trzeba kręcić kilka razy po parę sekund . Autko jest po wymianie rozrządu . Byłem ponownie u tego mistrza co mi to robił z pytaniem czy aby wymiana rozrządu nie ma czegoś wspólnego z tym zjawiskiem . Ale on mi odpowiedział że wszystko dobrze zrobił . Ze u niego auto paliło od razu . Co mogło się stać ? Jestem kompletnym lamerem jeśli chodzi o mechanikę . Przoszę drodzy forumowicze o jakieś wskazówki .

na zimnym odpala bez gazu a po wyłączeniu rozgrzanego (80*c) około 20 min na ciepłym bez gazu nie odpala to czujnik temperatury do wymiany

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom