Kolego masz pomylone plus stały z bateri z plusem po zapłonie. Ten pierwszy jako stałe zasilanie jest podłączony do podtrzymania pamięci. Jeśli jesteś noga i bez multimetru to dobra rada auto elektryk. Inaczej uwalisz radio lub co gorsza minimum immo.Witam! Mam pytanie kupiłem radio ustawilen bass kanaly itp.Tylko po wyłączeniu stacyjki usuwa wszystkie ustawienia.Co zrobić żeby zapisał bym stały.
To nie idzie samemu z schematy to zrobić co jest +12v pomylony z stacyjka jakoś.Ja u sb w vectrze robiłem tylko teraz nie pamietam jak w Corsie jest bo sa 3kostki a do radia podejscie sa 2kostki i je wsadzilem tylko i chodzi tylko o zapis nic więcej.Kolego masz pomylone plus stały z bateri z plusem po zapłonie. Ten pierwszy jako stałe zasilanie jest podłączony do podtrzymania pamięci. Jeśli jesteś noga i bez multimetru to dobra rada auto elektryk. Inaczej uwalisz radio lub co gorsza minimum immo.
Tak jedna jest od zasilenia drugi od głośników i to wszystko.Kolego od zasilania jest jedna kostka a naradiu jest często gęsto schemat podłączenia. Z zapłonu jest plus który po zgaszeniu silnika zostaje wyłączony.
Kolego jaśniej można jak w kosce tej samej sa żółty i czerwony to tylko zamienic miejscamiZobacz czy przewody żółty i czerwony które idą do radia są łączone. Jeżeli tak to zamień je miejscami.
Mam takie cośJeżeli masz łączenia kabli żółtego i czerwonego tak jak na obrazku to zamień je miejscami, czerwony żeby łączył się z żółtym i odwrotnie.
http://i50.tinypic.com/w9jqz6.jpg
Jednak niekoniecznie może zadziałać to u Ciebie bo zależy od tego jakie masz radio i jaka jest instalacja pod ori radio.
W tym przypadku to już łopatologia stosowana Adam.o to toProściej już się nie da