Witam. To mój pierwszy post na tym forum zobaczymy jak pójdzie. Zadzwoniła do mnie Pani gdzieś w internecie znalazła mój numer sprzed starych czasów że ma do sprzedania Corsę D w dobrej cenie i z jakimiś tam problemami. No i więc kupiłem telepało silnikiem na wolnych obrotach dosyć mocno ale obroty nie skakały moc chyba była taka jak trzeba 55kw . Przejechałem jakieś 100km potem kolejne 50i coś jak by zaczęło syczeć czy piszczeć mysłem że turbo jednak nie dźwięk był jakby z tyłu silnika. Posprawdzalem na szybko co mogłem filtr powietrza był 8letni tak i wyglądał wymieniłem bo akurat miałem. Poczyscielem wszystkie kontakty bezpiecznik nr 9 60a był strzelony i jazda próbna odpalam i jest idealnie pali na strzał idealne obroty po 2-3km nie wkręca się na obroty koło 3000maks no to standardowo gaszę odpalam znowu wszystko idealnie i powtórka z rozrywki kolejny raz gaszę i odpalam teraz poprawy już nie ma ale ok jedziemy do domu opić smutki ale w czasie drogi auto strasznie dymiało raczej na szaro przezroczysto. Błędy na komputerze błąd EGR, uszkodzenie 3biegu wentylatora oraz woda w układzie paliwowym. Ja mam teraz zamiar się wziąć za czyszczenie EGR ale jak na złość nie mam dostępu do garażu a roboty sporo. Więc można jakaś madra rada żeby nie rozbierać tego nie potrzebnie?
Mogę dodać że po wyglądzie auto dość sporo stało, ma prawie 400k nalotu i oryginalnego kata nie mam 100% pewności że pełny ale raczej tak. BEZ DPF. Z góry dziękuję za chociaż jakieś wskazówki
Mogę dodać że po wyglądzie auto dość sporo stało, ma prawie 400k nalotu i oryginalnego kata nie mam 100% pewności że pełny ale raczej tak. BEZ DPF. Z góry dziękuję za chociaż jakieś wskazówki