• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Crafter abs 2006 2.5 tdi

Damian_crafter

Początkujący
Punktów
0
Crafter 2006r 2.5 tdi Mam problem z błedem w ABS 4845-Zapisane wersje: Nie można było zweryfikować na podstawie wersji magistrali CAN MIL zapalona-Test zakonczony - Aktywny/zapisany

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
Crafter to ulep i diagnostyka z niektórymi podzespołami tylko dedykowaną diagnostyką pod craftera. Walczyliśmy z podobnym tematem i po poprawieniu pinów we wtyczce błędy poznikały...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Crafter to ulep i diagnostyka z niektórymi podzespołami tylko dedykowaną diagnostyką pod craftera. Walczyliśmy z podobnym tematem i po poprawieniu pinów we wtyczce błędy poznikały...
Więcej można wyczytać z craftera diagnozując go jako sprintera

Damian_crafter

Początkujący
Punktów
0
Prubowałem już jako sprinter ale niema nigdzie o kodowaniu pompy ABS auto kupiłem tak i nie wiem czy pompa ABS nie była zmieniana aut com pokazuje coś takiego 4845 - Nieprawidłowe zakodowanie wersji
- Stal

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Prubowałem już jako sprinter ale niema nigdzie o kodowaniu pompy ABS auto kupiłem tak i nie wiem czy pompa ABS nie była zmieniana aut com pokazuje coś takiego 4845 - Nieprawidłowe zakodowanie wersji
- Stal
Pompę kodowałem ODISem kiedyś

mariusz362

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Okolice Hrubieszowa
Autocom nie wiele może pomóc ,ale podpowiedź z tymi pinami może być trafna trzeba poprzeglądać pod względem czystości i poprawnych połączeń na pinach.

Przemekeur

Początkujący
Punktów
0
mechanikmobilnygdansk.pl
Sprawdź bezpiecznik od abs
4 od lewej w rzędzie
Jeżeli bezpiecznik jest nadpalony małe ma dziurki w blaszkach to przesmaruj gniazdo bezpiecznika kontaktem lub smarem miedźanym
Blaszki są luźne lub zaśniedziałe
Częsta przyczyną w crafterach a wszyscy myślą że to Pompa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Sprawdź bezpiecznik od abs
4 od lewej w rzędzie
Jeżeli bezpiecznik jest nadpalony małe ma dziurki w blaszkach to przesmaruj gniazdo bezpiecznika kontaktem lub smarem miedźanym
Blaszki są luźne lub zaśniedziałe
Częsta przyczyną w crafterach a wszyscy myślą że to Pompa
No potwierdzam :) miałem taki przypadek

Do góry Bottom