• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Części Meyle - opinie

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Proszę o opinie na temat części Meyle, ostatnio dużo tego zaczęło się u mnie pojawiać i zastanawiam się jak to wygląda z jakością?

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
256
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Używam już jakiś czas ale z tej linii staram się brać mniej "odpowiedzialne" części np.: paski klinowe, filtry kabinowe, powietrza, czasem tarcze ham. ale do małych pojemności i stare fury. Wydaje się być to pakowacz i nie wiem co robią sami, o ile mnie pamięć nie myli to reklamacji nie miałem.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
tez mi sie wydaje ze pakowacz chinszczyzny,towar znam od dawna,jw wyzej mozna zakladac towar mniej odpowiedzialny i mysle ze tj odpowiedz trafiona w dziesiatke

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
U mnie pojawiła się w Auto Partnerze jakiś 1-1.5 roku temu. Podobno pierwszy montaż Mercedesa. Elementy zawieszenia, tarcze hamulcowe i filtry . Zakładałem tego dosyć sporo Mazda, Mercedes... nie narzekam i brak reklamacji. Teraz mam trochę daleko do tej hurtowni i nie chce mi się jeździć. Polecam:dead:

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
MEYLE to wczesniej producent waskiej grypy czesci zawieszeniowych na montaz OEM. Niestety jak jak to ma miejsce w pogoni za zyskiem MEYLE znaczaco rozszerzyl swoja oferte i sprzedaje jako aftermarket, eraz podaja ze to prawie 21 tys referencji. Jedna fabryka raczej tego nie produkuje. Po prostu to łapanka na dobra marke poki ta marka jeszcze cos znaczy.

mrqq

Bywalec
Punktów
11
Ja zakładałem tego dosyć sporo i przestałem.Cena dosyć wysoka a jakość bardzo niska. Teraz zamiast meyle wole nawet maxgera moim zdaniem trwałość tak samo niska ale przynajmniej cena też niska. Górne mocowanie amora w t5 wytrzymało 3 dni, łaczniki miały być wieczne(masywnie wykonane wersje hd) a szybko leciały, klocki bardzo twarde, jedyne co pozytywnie wspominam to wahacze vw , ale juz np bmw e46 kiepskie.

Wjs

Bywalec
Porady
1
Punktów
4
Miasto
Wodzisław Śląski
Zgodzę się z poprzednikiem w e46 wahacze niby hd a luzy na sworzniach po roku użytkowania.Nie polecam

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Dziwne, moje ponad dwa lata wytrzymały i z tego wiem dalej śmigają...

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Montowałem tarcze i klocki hamulcowe w kilkudziesięciu samochodach. Żadnych problemów nie odnotowałem. Cena zdecydowanie niższa (średnio o 30% ) od Boscha, Textara, Delphi, TRW. Ale wyższa o te 20-30 % od najtańszego Maxgeara. Paski klinowe ok. Filtry myślę że też. Parę łożysk jeździ do dzisiaj. Co do zawieszenia. Widzę, że daje radę, jeżeli chodzi o końcówki drażków, drążki, zwykłe wahacze, mocowania amortyzatorów też mi jakoś nie "lecą". Co do linii HD. Dają na nią nawet 4-letnią gwarancję. Jakoś nie wyobrażam sobie żywotności łączników stabilizatora przez te cztery lata ;). Po prostu zatrzymajcie paragony/faktury głęboko w szufladzie i w razie czego złóżcie reklamację :sorry:. Osobiście Meyle uważam za dobry wybór (chyba, że z czasem "zepsuje się" jakościowo :dead:).
Zawieszenie Meyle cenowo porównywalne z Febi (do tej firmy też niektórzy mają zastrzeżenia). Za to osobiście nie polecam np. Maxgeara jako zawieszenia (padają amortyzatory - dwa przypadki po 4-5 miesiącach), łożyska kół (trzy przypadki po kilku tygodniach-6 miesiącach). Natomiast Maxgear ma myślę niezłe klocki hamulcowe jako "pierwszy montaż" np. do "wartościowych" samochodów typu polo '96 czy golf III :p. Tarcze też są w miarę do "małych" i tanich samochodów. Na pewno nigdy nie założę np. pompy wody firmy Maxgear do układu rozrządu. Natomiast nie mam zastrzeżeń do akumulatorów ww firmy. Zresztą. Ogólnie CCC. Cena Czyni Cuda. Więc montuje się to, czego "żąda" od mechanika klient ;).

NinjaScroll

Początkujący
Punktów
1
Moze i pakowacz, chociaz reklamuja sie ze zawieche robia sami. Niektore czesci calkiem dobre, filtry, wisko, wielowahacze (a6c5 50k polecial 1 gorny i 70k pozostale nadal trzymaja sie ok). Pompa wody do m52/m54 - metalowy wirnik, 50k wyjalem taka z samochodu i ...nic, lozysko ciche, brak luzu, nie cieknie. Zakladalem rozne inne rzeczy i nie mialem zastrzezen.

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
W styczniu 2016 r. założyłem pompkę spryskiwaczy reflektorów do swojej A6 C5, jak przerabiałem H1 na D2S, no i pompka działa do dziś.
W maju 2016 r. dałem nowe poduchy pod swoje 2.4 V6 i w sumie żadnych nieprawidłowości do tej pory nie odnotowałem.
W maju ub. r. wymieniłem całe tylne zawieszenie w Kuga I (oprócz amortyzatorów) i jak na razie bez zastrzeżeń.
W listopadzie ub. r. byłem na szkoleniu Meyle i oczywiście nasłuchałem się pochwał jakież to Meyle HD jest super i nawet lepsze od OE. ...szczerze? Szkoleniowcy plotą bzdury bo za to im płacą. :)
Dzisiaj montowałem przednie amortyzatory do Megane I. Miałem jeszcze w tej samej cenie KYB, ale nie wiedzieć czemu wybrałem Meyle, no i jak w jednym trzpień po wyciągnięciu sam się chował, tak w drugim już nie.
Nie podobało mi się to, ale cóż innego miałem zrobić jak nie zamontować obydwóch. Klient dostał fakturę, więc jak coś to będziemy reklamować.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Kiedyś do e39 brałem amory i meyle miały tłoczyska krótsze o około 5 cm.

Poza tym bez większych zastrzeżeń.

Do góry Bottom