• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czujniki TPMS wymiana opon.

K@niu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Nowe Miasteczko
Witam posiadam mondeo mk5 z 2018r w kołach zimowych czujniki działały poprawnie na lato kupiłem koła ori ale z 2015r. Wyczytałem że czujniki zmieniły się w 2017 i raczej tu jest problem nie mogę przyłączyć, czujniki są aktywne ale auto ich nie widzi próbowałem jeszcze zmienić forsanem konfigurację z MY15 na My09 ale wywaliło błąd komunikacji coś można z tym zrobić czy tylko wymiana na nowszy model.

Ostatnia edycja:

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Inny model czujnika. Wstaw te co mają być lub kup zamiennik do programowania

LukaszW998

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Warszawa
www.anwa-tech.pl
Witam posiadam mondeo mk5 z 2018r w kołach zimowych czujniki działały poprawnie na lato kupiłem koła ori ale z 2015r. Wyczytałem że czujniki zmieniły się w 2017 i raczej tu jest problem nie mogę przyłączyć, czujniki są aktywne ale auto ich nie widzi próbowałem jeszcze zmienić forsanem konfigurację z MY15 na My09 ale wywaliło błąd komunikacji coś można z tym zrobić czy tylko wymiana na nowszy model.
Można sprawdzić ten model Forda w konfiguratorze TPMS. W prawym dolnym rogu strony pojawia się ikona chata, można kontaktować się w razie pytań.

Do góry Bottom