• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy jest jakiś sposób na przegryzione węże od chłodnicy?

zdaniewicz 28

Początkujący
Punktów
0
Witam,

Corsa B 1.0. Kuny przegryzły mi wszystkie (!) gumowe węże :( Nie są to widoczne dziury, ale po ściśnięciu węża słychać uchodzące powietrze i widać wypływający płyn chłodniczy. Czy w takim przypadku jedyne rozwiązanie to wymiana wszystkich węży? Czy może jest jakiś inny sposób na połatanie tego w miejscach przegryzień?

Chodzi oczywiście o koszty. Komplet nowych węży do chłodnicy i innych pozostałych gumowych, to ponad 300 zł. Jeśli chodzi o auto złomy, to coraz trudniej już spotkać Corsy z tym silnikiem na placu, które jeszcze nie zostały rozebrane i zezłomowane.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
1000zl kosztuje caly samochod to nie wiem co biora ci co sugeruja wymiane jakichs wezykow za 300zl i jeszcze pisza ze to tanio xd

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Na pewno 20letni samochod ktorego ostatnie 10lat spedzil w p*lsce ma fabryczny katalizator, zwlaszcza taki ktory jest warty wiecej niz 40zl, na pewno.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
i tak nie uwierzy
gm 20, pierwszy lepszy od starej corsy.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no właśnie niedawno robiłem cały wydech w takim hoplu, tylko 1,2.
wyciąłem tą pseudostrumienice z nowego kompletu a kata w oryginale wspawałem.
klient co prawda wolał by odwrotnie a ja zrobiłem tak a nie inaczej i mam to w d...

spokojny sen jak napisał toomii jest bezcenny.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
mam pomysł:
złap kune powyrywaj jej zęby i powkładaj w dziury na silikon łazienkowy.
żeby było taniej, resztki takiego silikonu można znaleźć na budowach.
Dobre to.Masz pomysły.

sprzeda katalizator jak tego jeszcze nie zrobił i na dwa zestawy węży wystarczy.

ewentualnie można złapać kunę, wybić jej zęby i powtykać w dziurki.
Gorzej jak kuna złapie własciciela i zostawi dziurki w nodze.

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Witam,

Corsa B 1.0. Kuny przegryzły mi wszystkie (!) gumowe węże :( Nie są to widoczne dziury, ale po ściśnięciu węża słychać uchodzące powietrze i widać wypływający płyn chłodniczy. Czy w takim przypadku jedyne rozwiązanie to wymiana wszystkich węży? Czy może jest jakiś inny sposób na połatanie tego w miejscach przegryzień?

Chodzi oczywiście o koszty. Komplet nowych węży do chłodnicy i innych pozostałych gumowych, to ponad 300 zł. Jeśli chodzi o auto złomy, to coraz trudniej już spotkać Corsy z tym silnikiem na placu, które jeszcze nie zostały rozebrane i zezłomowane.
tak się zastanawiam jak by kolega zauważył dziurkę na prezerwatywie to co by zrobił ?

Do góry Bottom