• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy każdy klient łże, jak pies?

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
A co Wy, myślicie o tych dyrdymałach z ust klienta ? Panie tak nie było ...

PySIEK

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Podlaskie
www.facebook.com
Nie każdy ale połowa napewno.
Panie nie otwiera sie wlew paliwa.
Proszę Pana ale ja wymieniałem chłodnicę.

A

Anonymous123

Nie każdy, ale jest sporo. Ostatnio przed wykonaniem jakichkolwiek czynności po przyjeciu auta podpinam komp i szybki skan. Raport jest w historii , nr vin, data i godzina. Zbyt duzo czasu marnowalem na niby reklamacje bo po wizycie i np wymianie oleju pali sie kontrolka poduszek czy abs.

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Każdy klient to kłamca i łże jak pies.
Każdy mechanik to złodziej.
a że jesteśmy na forum mechaników to prawda jest jedna.
Skąd w ogóle pomysł na temat?
W każdym kraju, każdym zawodzie są złodzieje i kłamcy a także w porządku ludzie z którymi można się dogadać.
Samo Twoje podejście do klienta, że każdy łże nie świadczy o Tobie zbyt dobrze

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Każdy klient to kłamca i łże jak pies.
Każdy mechanik to złodziej.
a że jesteśmy na forum mechaników to prawda jest jedna.
Skąd w ogóle pomysł na temat?
W każdym kraju, każdym zawodzie są złodzieje i kłamcy a także w porządku ludzie z którymi można się dogadać.
Samo Twoje podejście do klienta, że każdy łże nie świadczy o Tobie zbyt dobrze

I tak do końca wierzysz tym klientom

Tych dobrych jest garstka, może 5%. Chyba jeszcze nie nauczyłeś się na swojej d...
To jest wolny i otwarty temat!!! Pytanie brzmiało j.w. ,,A co Wy, myślicie o tych dyrdymałach z ust klienta ? Panie tak nie było ...
A tytuł nie jest wiążący do pytania. Masz prawo do swojego zdania jak każdy z nas. Jeden lubi blond drugi rude, i tyle.
P.S.
Chyba się nie obrazisz !?

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
ta silnik nierowno pracuje przerywa wczesniej tak nie było.
Ale ja tylko zmieniłem zarowke

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
@darcuss
Tutaj nie ma za co się obrażać. Mnie też chodziło tylko o tytuł i że masz takie podejście, że każdy.
Sam jestem zarówno klientem jak i mechanikiem(jeżeli można to tak nazwać) i mimo, że nie mam do czynienia z klientami tyle co Wy to też czasami trafiają się dosłownie debile a że klientów jest X-razy więcej jak mechaników to też jest X-razy więcej szans na trafienie klienta debila niż mechanika złodzieja.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
Jest jakis procent nienormalnych klijentow to fakt.Ale czesto idzie wyczuc czy chcą naciągnąc mechanika.Prosty przykład,zostawił samochód do naprawy i przychodzi po odbior i leci od razu pokazac w pewnym miejscu ze tu jest panie rysa zrobiona.To proste ze wiedział ze ma ryse od dawna ze poleciał do tego miejsca gdzie ona jest.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
nickel,

Twoja wiadomość (Każdy klient łże, jak pies) zawiera nieodpowiedni, wulgarny język. Zachowanie to nie jest zgodne z naszym regulaminem oraz zasadami panującymi na forum. Twoja wiadomość mogła zostać usunięta lub zmieniona.

Dostęp do korzystania może w przyszłości zostać ograniczony. Zapoznaj się z zasadami panującymi na naszym forum i dostosuj się do nich.Panowie piszcie kulturalnie bo ja za was musze czytac takie info na pw.od moderatora jak wyzej wkleiłem.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Sytuacja z wczoraj.
Po pewnej usludze wykonanej w hyundai atos klient wraca z pretensjami ze sie abs pali.
No ok. Sprawdzaliśmy tylko ciśnienie powietrza w kolach :D
Ja jak robię jakieś auto i cos mi nie gra to telefon w lapę i fotorelacja.

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
System common rail. Wyciągnięte wtryskiwacze. Właściciel właśnie poinformował mnie (?), że znalazł kogoś, kto niby "zregeneruje" wtryskiwacz po 100 zł/szt. :eek:
Za tyle, to co najwyżej rozebranie i weryfikacja. Regeneracja to już dobre kilkaset złotych za sztukę. I jak ja mam z takimi dyletantami rozmawiać? Ręce opadają. :(

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
nickel,

Twoja wiadomość (Każdy klient łże, jak pies) zawiera nieodpowiedni, wulgarny język. Zachowanie to nie jest zgodne z naszym regulaminem oraz zasadami panującymi na forum. Twoja wiadomość mogła zostać usunięta lub zmieniona.

Dostęp do korzystania może w przyszłości zostać ograniczony. Zapoznaj się z zasadami panującymi na naszym forum i dostosuj się do nich.Panowie piszcie kulturalnie bo ja za was musze czytac takie info na pw.od moderatora jak wyzej wkleiłem.

"Łgać jak pies" nie jest językiem wulgarnym: https://pl.wiktionary.org/wiki/łgać_jak_pies

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Tutaj właśnie potrzebne jest myślenie !!!
Tak jak napisałeś, że nie jest to obraźliwe. No cóż, są ludzie myślący i mniej błyskotliwi. Głupi się obrazi, a mądry przyzna rację.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
pacjent na wymiane sprzęgła , auto odebrane po naprawie , klient mowi ze mu kierownica trzepie , reklamacja itp , przed naprawa nie trzepalo bylo wszystko ok.

tak sie składało ze ciagle mialem zajety kanal zeby to sprawdzic , to klient zajechal do innego warsztatu , okazuje sie ze sworzen wychlastany :)

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Nieobraz sie, ale niezauwazenie wypranego sworznia to troche niechlujstwo. Ja zawsze przed sciagnieciem kola rusze w prawo ,w lewo. A nuż znajdzie sie dodatkowa szybka robota.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Nieobraz sie, ale niezauwazenie wypranego sworznia to troche niechlujstwo. Ja zawsze przed sciagnieciem kola rusze w prawo ,w lewo. A nuż znajdzie sie dodatkowa szybka robota.

tu masz racje , moje niedopatrzenie , ale temat jest o klamstwach klientow ;)

Grzegorz23011971

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Olsztyn
Kiedyś robiłem Fiata Punto 3 dni nad nim spędziłem. Przyjechało na lawecie z rozebranym rozrządem. Generalnie auto nie odpalało. Założony nowy rozrząd, ustawiony na znaki i auto nie pali. Komp w łapę i błędy, a tu brak. I tak po kolei wszystkie czujniki wypinanie i wpinanie i kasowanie błędów, oraz podgląd parametrów. Paliwo jest iskra jest, wtrysk pracuje, a auto nie pali. Po trzech dniach miernik kompresji w garść a tam na 4 cylindrze tylko 1 bar ciśnienia.
Klient do końca się zarzekał "Panie wieczorem przyjechałem, a rano już nie odpalił", a uszczelkę w nocy myszy przegryzły między cylindrami.

Do góry Bottom