• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy pracował ( pracuje) ktoś dla autotesto.pl?

• Thread starter Anonymous123
  • Rozpoczęty

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
kowal- na normalnym warsztacie dostałbyś propozycje nie do odrzucenia:
Zamykasz jape i sam wychodzisz albo wpier..l.
XD wsadź se w ucho, ja nawet nie wiem co znaczy XD ale poczułem się obrażony.

Szanowny Panie...Ale tego postu to ja raczej nie zrozumiałem...czego to się tyczyc ma?:D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Cuda jak boga kocham cuda nawet Misiek zauważył te przedziwne zbiegi okoliczności ......
zostawie to bez komentarza .....
Mi także naobiecywali złote góry ale umowa do prawnika - i wyszło szydło z worka:eek::D:D:D:D:D:D:D:D

Właśnie . co wyszło dokładnie ?

kowal85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
no co firma widmo hehehe

Nie wiem skąd wy bierzecie takie informacje :D Piszecie jakieś ogólniki, niepoparte faktami. Tak jak napisałem, pracuję z nimi od ponad pół roku, i hajs zawsze się zgadza. Znam też osobiście cztery osoby z wrocka, które też z nimi robią te diagnozy, jeden typek odemnie z warsztatu, i jakoś nie słyszałem żeby narzekali. Mogę ich tu zwołać na forum, żeby napisali jak jest, ale zaraz będzie, że nowo zarejestrowani, to niewiarygodni :D

EDIT zresztą co mnie to obchodzi. Nie chcecie sobie dorobić dobrych hajsów, to wierzcie w anonimowe bzdury z neta. Ja jednak sugeruję samemu się przekonać jak jest.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Ktoś ma może bardziej aktualne doświadczenia?

Malmo

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich szukałem opinii NT. Firmy autotesto i pracy u Nich. Przyznam że faktycznie jest ich dość mało a te znalezione są mocno przejaskrawione. Właśnie zakończyłem współpracę z nimi po stosunkowo niedługim czasie. Jednak z racji tego iż gowork kasuje częściowo moje wypowiedzi chciałbym przekazać zainteresowanym że szkoda na nich czasu. Jak ktoś pisał już w 2019 płacili 100ke netto za ocenę - dziś nic się nie zmieniło. Mówimy tu o pakiecie mini. Jak wynika z umowy za wyższe pakiety dostajemy niewiele więcej np. 20 zł. Co jest niewspółmierne do wykonywanej pracy i faktu ile oni zgarniają za naszą robotę. Wystarczy wejść na ich stronkę i zobaczyć. Generalnie od 400 do 800 zł. Ty w zależności czy posiadasz działalność czy komputer za 2kola miernik za 500-700 dostajesz za kompa 30 zł więcej.. kupa śmiechu. Ja nie zdecydowałem się na zakup komputera właściwie nie zdążyłem bo zrezygnowałem. Jednak jak byś go posiadał dostajesz podobno 160 zł. Nikt Jednak nie wspomina że nie płacą za dojazd do 15km w jedną stronę czyli 30 razem. Nikt też nie mówi że musisz wykonać około 100 lub więcej zdjęć i 3 filmy. Ponadto musisz pojechać na stację diagnostyczna i w zależności od pakietu zrobić ścieżkę w moim przypadku z komputerem. Jak wiemy 100ka leci z twojej kieszeni lecz do zwrotu. Dalej dojazd w dużym mieście około 30 min. W jedną stronę. Potem czekasz jak to na stacji diagnostycznej. Oględziny że wszystkim w tym twoja jazda próbna - gdzie Nikt cie nie ubezpiecza na wrazie co - twoja odpowiedzialność to dobrze i szybko zrobione 1,5 do 2 godzin. Dalej masz 8 godzin na wykonanie raportu w systemie który wiesza się lub wywala dane.. masakra 1szy raport pisałem 5 godzin. Jak nie zdążysz dostajesz karę w zależności od czasu spóźnienia 50% ze wspomnianej 100ki. Teraz rodzynek w zależności od życzenia klienta musisz po oględzinach wykonać tel. Do kupującego tuż po oględzinach jak wiemy to nie trwa 5 min. Ale przynajmniej 20cia i uwaga za ten tel. Dostajesz 8 zł. Czad. Do tego dochodzą mało kompetentni ludzie n centrali potrafią nie podać stacji diagnostycznej lub zwyczajnie nie poinformować sprzedawcy o tak kuriozalnej rzeczy jak czas oględzin- tu ludzie się wkurzają.. nic nie wiedzą gdzie ma jechać itp. Podsumujmy za 128 zł. Dokładnie tyle nie opłaca się kompletnie tego robić.. twój czas jak się wyrobisz min 5 godzin twoja odpowiedzialność za jazdę próbną dojazd 30km za twoje. Założenie firmy odlicz jeszcze podatek i zostaje może połowa.. przelicz stawkę za godzinę i masz wynik.. w biedronce lepiej płacą.. moim skromnym zdaniem 250zl netto to jest minimum za ile.mozna to robić reszta do wykorzystywanie ludzi. Dodajmy jeszcze że najlepiej jak byś był doświadczonym rzeczoznawca certyfikowanym.. a wiemy ile to zachodu i kasy..

Styber

SuperMechanior
Punktów
56
Za mądry byłeś, dlatego już tam nie pracujesz.
Tam widocznie szukają osoby, która nie będzie dociekać dlaczego jego % od całej kwoty jest tak niski, tylko pracować :D

Malmo

Nowy
Punktów
0
Za mądry byłeś, dlatego już tam nie pracujesz.
Tam widocznie szukają osoby, która nie będzie dociekać dlaczego jego % od całej kwoty jest tak niski, tylko pracować :D
Właśnie chyba tak, masz racje, szkoda tylko że w Polsce wykorzystuje się ludzi i w taki właśnie sposób.. Pewnym pocieszeniem jest ze moje wymowienie umowy nosiło numer ponad 1000 prawie setny.. Dodam też że przejaskrawione opinie piszą na zamówienie a gowork nie dość że kasuje informacje za co zapewne bierze kaskę to jeszcze jest kompletnie niewiarygodny.. Tak się robi kasę na leszczach.. Polak - Polakowi najgorszy układ..

Do góry Bottom