Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam kolegow .
Pracuje w Angli i widzialem nie jeden samochod po Carbo Clean i moge potwierdzic dzialanie w 90% .
Jezeli kolektor lub uklad dolotowy jest naprawde zabity mozna zrobic ponowne czyszczenie .Dziala napewno sprawdzone!!
Nie wiem ile kosztuje w polsce maszyna ale w UK 8 tys £ .A koszt uslugi 80£ do 120£
Witam...Wodorowanie to temat drażniący nie tylko dla mnie a większości z forum. Byłem osobiście autkiem z silnikiem 1.6 thp i powiem Wam że szkoda tych 200zł. Znawcy tematu silnika 1.6 thp wiedzą co to jest nagar. Wodorowanie nie pomogło i nie zaszkodziło. Byłem na czyszeniu granulatem i teraz mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Lepsza kultura silnika (brak wypadania zapłonu i dziwnych szarpnięć) i spalanie trochę mniejsze. Koszt 4X większy niż wodorowanie. Polecam
Wodorowanie nie działa na kolektor ssący !! . Działa na komorę spalania i ewentualnie na kolektor wydechowy . Jeśli ktoś wam wmawia ze wodorowanie wyczyści wam kolektor ssący to kłamie - dlaczego ponieważ w kolektorze ssącym nie zachodzi spalanie , a wodór nie ma właściwości chemicznych by sam z siebie rozpuszczał nagar tak jak naprzygląda benzyna ekstrakcyjna .
jestem ciekaw, gdzie ten cały syf, trafia po wodorowaniu. mam nadzieję, że omija katalizator i filtr cząstek i żwawo biegnie bawić się z zajączkami na trawiastej polanie.
Jak gdzie do oleju. Jak zobaczyłem olejpo zabiegu to myślałem że ch.. mnie strzeli. Odradzam tego typu zabiegu. Filmiki do wglądu na YT. Pozdr wszystkich którzy korzystali z usługi i wystawiali piękne komentarze.
Wodorujemy w kraju od 2014 , urządzenia pracują w ponad 80 warsztatach w kraju , jest kilka młodych firm handlowych , które nie do końca zrozumiały od co chodzi i obiecują więcej niż potrafią i więcej niż może wodorowanie a jest kilka warunków do spełnienia aby po zabiegu był efekt . Uzyskujemy wyrównanie ciśnienia na cylindrach , wypalamy DPF, obniżamy zadymienie diesla o 70 % redukcja nagaru też występuje ale "żywej blachy" dla żle prowadzonego diesla przez kilka lat nie uzyskasz .
W marcu urządzenie do wodorowanie zakupił kolejny warsztat Bosch , Maciejewscy z Ostrowa Wlkp. tym samym przekroczyliśmy 90 warsztatów partnerskich na terenie kraju . Kilka maszyn już przekroczyło ponad 1000 moto godzin pracy co daje ponad 600 dla urządzenia . Zapominając o redukcji nagaru 90 % diesli po zabiegu powraca do Euro 5 i 6 . Te 10 % jest najczęściej niesprawne mechanicznie problem z wtryskami , turbiną , odmą lub pierścieniami.
Po 6 latach zabiegów i produkcji urządzeń do wodorowania silników odpowiadamy na trudne pytania w temacie ale wzoru na obliczenia wydajności w stosunku do pojemności silnika nie ujawniamy .
Jak przeczytałem wszystkie posty to tylko założyciel wątku ma rację i koniec
Tak Go zaprogramował producent tego urządzenia
Ja się nie nabiorę Pozdrawiam
Nikt nikogo nie nabiera , dostałem z Francji statystyki sieci partnerskich za 2019 dla 4 producentów urządzeń HHO , to są tylko warsztaty samochodowe , które posiadają urządzenia danego producenta . Niektóre firmy handlowe w kraju przesadziły z reklamą ale to raczej z braku wiedzy co do możliwości urządzenia .
Ja jednak wierzę w to co zobaczę niż w subiektywne opinie. Jakieś fotki silnika w środku przed/po wodorowaniu ? Wyniki z hamowni przed /po ?
Bo bez tego to ja mogę chuchać po kielichu w dolot i też powiedzieć że jakby lepiej działa.
Przed i po wodorowaniu Merc CLS 320 przebieg 157 tys. km . Zabieg HHO trwał 1,5 godz. w skrócie tłumaczenie ale to widać na ekranie przyrost 20 KM i 35 Nm . To nie znaczy oczywiście że każdy silnik po wodorowaniu tyle zyska. Zawsze podkreślamy w czasie szkolenia że wodorujemy silniki sprawne mechanicznie .
Były zapytania jakie efekty wodorowania cdn. - badanie zadymienia w kraju nie wykonywane przez SKP dla diesla bo przy uszkodzeniu silnika a trzeba wkręcić do odcięcia na kilka sekund odpowiada diagnosta , w Stanach tylko test emisji dopuszcza pojazd na drogi publiczne . Tym razem SKP Wałcz BMW 2.0 d około 300 tyś km nalotu norma UE dla jednostek doładowanych 3.0 m-1 bez turbo 2.5 m-1 . Przed zabiegiem dymomierz przekroczył normę 3 x bez dopuszczenia w krajach cywilizowanych po wodorowaniu byliśmy blisko euro 6 dla jednostki ponad 10 letniej .
Kolejny pokaz wyrównanie ciśnienia na cylindrach w THP po wodorowaniu