• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czyszczenie silnika z nagaru wodorem.

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
Witam kolegow .
Pracuje w Angli i widzialem nie jeden samochod po Carbo Clean i moge potwierdzic dzialanie w 90% .
Jezeli kolektor lub uklad dolotowy jest naprawde zabity mozna zrobic ponowne czyszczenie .Dziala napewno sprawdzone!!

Nie wiem ile kosztuje w polsce maszyna ale w UK 8 tys £ .A koszt uslugi 80£ do 120£

Jimmy1980

Bywalec
Punktów
7
Witam...Wodorowanie to temat drażniący nie tylko dla mnie a większości z forum. Byłem osobiście autkiem z silnikiem 1.6 thp i powiem Wam że szkoda tych 200zł. Znawcy tematu silnika 1.6 thp wiedzą co to jest nagar. Wodorowanie nie pomogło i nie zaszkodziło. Byłem na czyszeniu granulatem i teraz mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Lepsza kultura silnika (brak wypadania zapłonu i dziwnych szarpnięć) i spalanie trochę mniejsze. Koszt 4X większy niż wodorowanie. Polecam

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
Wodorowanie nie działa na kolektor ssący !! . Działa na komorę spalania i ewentualnie na kolektor wydechowy . Jeśli ktoś wam wmawia ze wodorowanie wyczyści wam kolektor ssący to kłamie - dlaczego ponieważ w kolektorze ssącym nie zachodzi spalanie , a wodór nie ma właściwości chemicznych by sam z siebie rozpuszczał nagar tak jak naprzygląda benzyna ekstrakcyjna .

Jimmy1980

Bywalec
Punktów
7
Jak gdzie do oleju. Jak zobaczyłem olejpo zabiegu to myślałem że ch.. mnie strzeli. Odradzam tego typu zabiegu. Filmiki do wglądu na YT. Pozdr wszystkich którzy korzystali z usługi i wystawiali piękne komentarze.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Łysy z M4K zrobił test na YT ze zdjęciem głowicy w a4 przed i po zabiegu... Coś tam wyszło ale słabiutko...

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
To szkocki internet dlatego nie widać

Koniec dawania w palnik ...żona z dziećmi wraca z polski po miesiącu nieobecności hahah

Troche off top Jakjestes zainteresowany to posiadam maszyne do wodorowania. Jak chcesz to wpadnij do mnie autem

Autonagar

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
slawomirwlazlo.wix.com
Wodorujemy w kraju od 2014 , urządzenia pracują w ponad 80 warsztatach w kraju , jest kilka młodych firm handlowych , które nie do końca zrozumiały od co chodzi i obiecują więcej niż potrafią i więcej niż może wodorowanie a jest kilka warunków do spełnienia aby po zabiegu był efekt . Uzyskujemy wyrównanie ciśnienia na cylindrach , wypalamy DPF, obniżamy zadymienie diesla o 70 % redukcja nagaru też występuje ale "żywej blachy" dla żle prowadzonego diesla przez kilka lat nie uzyskasz .

Autonagar

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
slawomirwlazlo.wix.com
W marcu urządzenie do wodorowanie zakupił kolejny warsztat Bosch , Maciejewscy z Ostrowa Wlkp. tym samym przekroczyliśmy 90 warsztatów partnerskich na terenie kraju . Kilka maszyn już przekroczyło ponad 1000 moto godzin pracy co daje ponad 600 dla urządzenia . Zapominając o redukcji nagaru 90 % diesli po zabiegu powraca do Euro 5 i 6 . Te 10 % jest najczęściej niesprawne mechanicznie problem z wtryskami , turbiną , odmą lub pierścieniami.
Po 6 latach zabiegów i produkcji urządzeń do wodorowania silników odpowiadamy na trudne pytania w temacie ale wzoru na obliczenia wydajności w stosunku do pojemności silnika nie ujawniamy .

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Jak przeczytałem wszystkie posty to tylko założyciel wątku ma rację i koniec :eek::eek::eek::eek::eek:
Tak Go zaprogramował producent tego urządzenia;)
Ja się nie nabiorę Pozdrawiam

Autonagar

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
slawomirwlazlo.wix.com
Nikt nikogo nie nabiera , dostałem z Francji statystyki sieci partnerskich za 2019 dla 4 producentów urządzeń HHO , to są tylko warsztaty samochodowe , które posiadają urządzenia danego producenta . Niektóre firmy handlowe w kraju przesadziły z reklamą ale to raczej z braku wiedzy co do możliwości urządzenia .

Załączniki

• Fotoram.io (5).jpg
    Fotoram.io (5).jpg
    293,4 KB · Wyświetleń: 15

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Ja jednak wierzę w to co zobaczę niż w subiektywne opinie. Jakieś fotki silnika w środku przed/po wodorowaniu ? Wyniki z hamowni przed /po ?
Bo bez tego to ja mogę chuchać po kielichu w dolot i też powiedzieć że jakby lepiej działa.

Autonagar

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
slawomirwlazlo.wix.com
Przed i po wodorowaniu Merc CLS 320 przebieg 157 tys. km . Zabieg HHO trwał 1,5 godz. w skrócie tłumaczenie ale to widać na ekranie przyrost 20 KM i 35 Nm . To nie znaczy oczywiście że każdy silnik po wodorowaniu tyle zyska. Zawsze podkreślamy w czasie szkolenia że wodorujemy silniki sprawne mechanicznie .

Autonagar

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warszawa
slawomirwlazlo.wix.com
Były zapytania jakie efekty wodorowania cdn. - badanie zadymienia w kraju nie wykonywane przez SKP dla diesla bo przy uszkodzeniu silnika a trzeba wkręcić do odcięcia na kilka sekund odpowiada diagnosta , w Stanach tylko test emisji dopuszcza pojazd na drogi publiczne . Tym razem SKP Wałcz BMW 2.0 d około 300 tyś km nalotu norma UE dla jednostek doładowanych 3.0 m-1 bez turbo 2.5 m-1 . Przed zabiegiem dymomierz przekroczył normę 3 x bez dopuszczenia w krajach cywilizowanych po wodorowaniu byliśmy blisko euro 6 dla jednostki ponad 10 letniej .

Kolejny pokaz wyrównanie ciśnienia na cylindrach w THP po wodorowaniu

Załączniki

• Zadymienie BMW przed i po HHO Autonagar.pl.jpg
    Zadymienie BMW przed i po HHO Autonagar.pl.jpg
    60,4 KB · Wyświetleń: 15
Do góry Bottom