• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dacia Sorento 1.5 diesel

maniek0770

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zielona Góra
Zastanawiam się nad kupnem dacci Sorento . Czy ktoś może mi coś o tym samochodzie powiedzieć?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Zastanawiam się nad kupnem dacci Sorento
dobry wybór. ładne to.

ale to chyba kia produkuje?

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
może i poprawili ten silnik ale ja w dalszym ciągu odradzam wszystkim 1,5 dci

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
To są dobre, proste i ładnie pracujące silniki. Jeżdżę , naprawiam , serwisuję i złego słowa nie dam powiedzieć ;) Warunek to nie jeździć z tym do warsztatu gdzie na placu stoją same Audi , Passaty B5 , albo Golfy IV...

Monkey_much

Początkujący
Punktów
5
Tanie i plastikowe. BMW to nie jest, ale skoro ktoś chce tanio i budzetowo, to pewnie nie będize zawiedziony :D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Może i plastikowe, ale młode wiekiem za tą kasę. Auto to nie dzieło sztuki tylko przyrząd do wożenia d...y, chyba, że ktoś potrzebuje się dowartościować. Wolę Renię, która ma 10 lat niż BMW , które ma prawie 20 za te same pieniądze... ciekawe , który będzie lepiej wyposażony i mniej awaryjny ??? Miałem takich lkientów co kupowali Bakelit Motor Werke dla lansu i płakali jak dziecko , gdy trzeba było parę zeta wydać ...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
1.5 dci jak najbardziej polecam. Tylko tym, jeździ sie do max 2.9 tyś obrotów. Te silniki potrafią zrobić 500tyś km w normalnych rękach. Niestety pięć biegów nie pozwala rozwijać prędkości, ale spalanie poniżej 4l w trasie jak najbardziej realne.
Ktoś tu napisał, żeby unikać warsztatów gdzie stoją vw i audi. Nie, spokojnie. U mnie stoją vw audi całe psa i polecane renatki z dci.

te 2.5 za koło pasowe to chyba w zetach nie tysiach w wersji bez klimy i kwocie brutto.

Do góry Bottom