Właśnie widzę. Jeżeli masz 10 kanałów informacyjnych, to potrafisz sobie zbudować pewien obraz. Tylko, że trzeba mieć troszeczkę IQ w głowie, żeby oddzielić propagandę od wartościowego puzzla informacyjnego.
HITem propagandy było hasło Republiki "Bojówki Bodnara atakują siedzibę TV Rebublika" . A tylko to słyszałem, nie miałem obrazu. Myślę sobie ja pierd. co tam się dzieje..."zamach stanu" - jakiś. Ja patrzę na obraz, a tam autentycznie trzy babcie jakieś z czego jedna o lasce i dwóch dziadków, jeden z flagą. Mówię ja pierd. ale bojówki. A w głowie człowiek już sobie zbudował obraz hord łysych "skinheadów" z pałami. Polsat, TVN jeszcze gorsze.
Tylko że trzeba być debilem, żeby nie umieć wyciągać wartościowych informacji z TV. Patrzysz na to horyzontalnie.
dobrze że nie wyzwałeś mnie od komuchów
Bo jestem bardzo tolerancyjny w każdej dziedzinie, również w polityce. Rozumiem geja który zagłosuje za tęczową flagą i lewicą. Rozumiem człowieka którego bardzo skrzywdził kościół i zagłosuje przeciwko. Kogoś kogo kopia teczki jest w biurku, że zagłosuje przeciwko "Solidarności", bo się po prostu boi żeby kwity nie ujrzały światła dziennego. Czy np. zabrali mu emeryturę i jest przeciwko PiSowi.
Ja naprawdę tych wszystkich ludzi rozumiem i szanuję ich decyzję. Stawiają swoje dobro ponad dobro ojczyzny. OK ich prawo. Sam nie wiem jak bym się zachował w takiej sytuacji.
Natomiast nie zdzierżę braku świadomości politycznej. Głupota działa na mnie jak płachta na byka. Niestety w Twoich wypowiedziach przebijają się jej promyki. Więc nie dziw się mojej reakcji.
A nie czujesz, że jest to trochę niesprawiedliwe iż prawdziwi patrioci którzy próbowali walczyć o wolną Polskę i przelali krew tacy jak np. Wyklęci gryzą ziemię. A ich oprawcy potomkowie UBecji - sługusy Rosji - dostają nagrody w postaci emerytur.
Wiesz, jestem prosty chłopak, ale dla mnie to trochę niesprawiedliwe..nie uważasz..?..
Ostatni raz się dałem wciągnąć w takie gadki. Uroczyste Słowo Harcerza
Wystarczy obejrzeć film Katyń i zrozumieć scenę dlaczego Andrzej Chyra strzela sobie w łeb. Ameba z potencjałem zrozumie.
Poza tym trzeba być zwykłym ŚWIADOMYM patriotą.
Ja i tak nie idę na wybory. Więc się nie martwcie. A oni tego najbardziej się boją. Niskich frekwencji.