• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

debata prezydencka

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
Ps. Polska dla Polaków? Dla tych, którzy po nalocie ukrainy z miejsca na bruk posłali swoich zastępując byle kim bo tańszy?
Won!!!
Ale Helmuta lub Ahmeda po rękach będziesz całował bo Ciebie wziął za 50 ewro a nie Hansa , który to pie...oli i za mniej jak 70 nie będzie robił. :D
Zachęcam wszystkich do głębszych refleksji.
I,żeby nie było, nie jestem za pompowaniem kasy w socjal dla imigrantów a tym bardziej dla ukrów.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
70
Ja nigdy nie brałem.
Nie biorę.
Od zawsze żyję tak, aby to inni brali mnie!!
To Helmut z Ahmedem mają do mnie przyjechać i prosić, abym zechciał coś naprawić.
I tak się dzieje.

Ps. A tak na serio to Ahmedy mają swoich Ahmedów i nigdy w życiu nie dadzą zarobić polaczkom, litwinom czy nawet ukrom.
Mam pytanie:
Pan Prezydent miasta Stołecznego Warszawy ukończył budowę obiecanej podczas wyborów kładki pieszo-rowerowej nad Wisłą pomiędzy Pragą północną a starówką?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
580
wiedze mam nie z TV
Właśnie widzę. Jeżeli masz 10 kanałów informacyjnych, to potrafisz sobie zbudować pewien obraz. Tylko, że trzeba mieć troszeczkę IQ w głowie, żeby oddzielić propagandę od wartościowego puzzla informacyjnego.
HITem propagandy było hasło Republiki "Bojówki Bodnara atakują siedzibę TV Rebublika" . A tylko to słyszałem, nie miałem obrazu. Myślę sobie ja pierd. co tam się dzieje..."zamach stanu" - jakiś. Ja patrzę na obraz, a tam autentycznie trzy babcie jakieś z czego jedna o lasce i dwóch dziadków, jeden z flagą. Mówię ja pierd. ale bojówki. A w głowie człowiek już sobie zbudował obraz hord łysych "skinheadów" z pałami. Polsat, TVN jeszcze gorsze.
Tylko że trzeba być debilem, żeby nie umieć wyciągać wartościowych informacji z TV. Patrzysz na to horyzontalnie.
dobrze że nie wyzwałeś mnie od komuchów
Bo jestem bardzo tolerancyjny w każdej dziedzinie, również w polityce. Rozumiem geja który zagłosuje za tęczową flagą i lewicą. Rozumiem człowieka którego bardzo skrzywdził kościół i zagłosuje przeciwko. Kogoś kogo kopia teczki jest w biurku, że zagłosuje przeciwko "Solidarności", bo się po prostu boi żeby kwity nie ujrzały światła dziennego. Czy np. zabrali mu emeryturę i jest przeciwko PiSowi.
Ja naprawdę tych wszystkich ludzi rozumiem i szanuję ich decyzję. Stawiają swoje dobro ponad dobro ojczyzny. OK ich prawo. Sam nie wiem jak bym się zachował w takiej sytuacji.
Natomiast nie zdzierżę braku świadomości politycznej. Głupota działa na mnie jak płachta na byka. Niestety w Twoich wypowiedziach przebijają się jej promyki. Więc nie dziw się mojej reakcji.

A nie czujesz, że jest to trochę niesprawiedliwe iż prawdziwi patrioci którzy próbowali walczyć o wolną Polskę i przelali krew tacy jak np. Wyklęci gryzą ziemię. A ich oprawcy potomkowie UBecji - sługusy Rosji - dostają nagrody w postaci emerytur.
Wiesz, jestem prosty chłopak, ale dla mnie to trochę niesprawiedliwe..nie uważasz..?..

Ostatni raz się dałem wciągnąć w takie gadki. Uroczyste Słowo Harcerza :D
Wystarczy obejrzeć film Katyń i zrozumieć scenę dlaczego Andrzej Chyra strzela sobie w łeb. Ameba z potencjałem zrozumie.
Poza tym trzeba być zwykłym ŚWIADOMYM patriotą.

Ja i tak nie idę na wybory. Więc się nie martwcie. A oni tego najbardziej się boją. Niskich frekwencji.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
70
Heńku, jeśli kardinallo Wyszyński swoim zarządzeniem (widzi mi się) wymienił w piśmie świętym oznaczenia Jwhw (Jahwe) czyli imię Boga na wyraz "Pan" bo uznał,.że tak będzie lepiej - wydając przy tym nowy przekład pt. "Biblia tysiąclecia"
toooooo...
co robili z pismami i książkami inni, podobni?
Książek się nie czyta, zwłaszcza polskich.
Morał?
Jakiekolwiek media informacyjne od roku 1950 do teraz śmiało można sobie między polipy wcisnąć.
TV też. Gdyby twórcy informacji nagle mieli by iść siedzieć (za kłamstwa, ustawki, manipulacje, przekręty) - siedzieli by wszyscy.

Zauważ też że polskie media żerują na DOMNIEMANIU. 99% rozmów politycznych działa na zasadzie "a co by było gdyby było" "polityk X pewnie zrobi tak" "a polityk Y zrobi pewnie inaczej" ...
Widz głupieje i zaczyna wierzyć w coś, co nigdy miejsca nie miało. Widz polski polskiego nie zna.
Widz nie rozumie formy przenośni, nie rozumie - właśnie - domniemania czynu, widz nie trybi przypuszczeń i setek innych.
Widz ma też zayepppany bad sectorami dysk twardy. Widz nie pamięta.

Ostatnia edycja:

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
580
(chłopie chodzi o AKTUALNY obraz sytuacji "politycznej" w kraju i na świecie) (możesz się przerzucić na gazety jak TV Ci przeszkadza - tam propagandy nie ma)
To poczytaj trochę tych książek i wróć do rozmowy.
(zresztą męczy mnie ta głupota, bez odbioru)

Znalazł się mól książkowy.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
70
Ps. A telewizja tłumaczy wszystko tak, jak jechowcy biblię. Wyjmują dwa zdania z którejś stonicy i przypinają wokół co się da -!ukrywając stronicę, z ktorej zdanie zostało wyrwane.
Typowy trik manipulacyjno ogłupiający.

Ps.2
Tak, czytam książki lecz każdej ze stron i tylko te, wydane do roku 2000. Każda strona to różne narody albowiem historia pisana tylko przez jednych - często bywała tylko dla tych jednych - wprost mówiąc przekłamana.

Zatem:
Aktualny obraz sytuacji politycznej będziesz miał, gdy na balkonie założysz TVSAT.
Wtedy, Raiuno, Arte, Cnn, Bbc, Nbc, Ru1, Tr1, AlDżazira, Nkk, Ard, Zdf, France5 + kilkanaście innych - i wtedy prawie prawdę zobaczysz.
Dopiero wtedy zobaczysz jak fajnie polskie stacje ucinają filmiki i przypinają pod nie swoje historie zwłaszcza dotyczące - ruskich.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
580
jedno idzie w parze z drugim
Każdy polityk Ci powie synu, że nie pójście na wybory jest także formą głosu.

Scoro jesteś takim patriotą, to dlaczego nie weźmiesz sztachety i nie pójdziesz pod Belweder? Twój patriotyzm kończy się tylko i wyłącznie na tym żeby oddać głos raz na cztery lata? Super.
A Ty myślisz, że po co ja tracę czas i wypluwam tysiące słów w tym temacie (ośle).
Bo wystarczy, że kilka osób obejrzy Katyń i odpowie sobie na pytanie dlaczego Chyra strzela sobie w łeb. Gdzie teraz są Ci dobrzy, a gdzie Ci źli.
I może w ten sposób uda się wyrwać kolejnych pięć głosów. Kontra Twój jeden przy urnie. Minus brak mojego.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
70
Heńku, ale patriota to dziś idiota. Wytłumaczyć można to na bazie poniższego foto, albowiem ze wszystkim innym jest identyczne. Płacisz i nic z tego nie masz. Płaczesz i też nie masz.
Po prostu, koszt bycia dumnym Polakiem przewyższa możliwości ludzi mądrych albowiem na każdym życiowym kroku system robi z Ciebie zwykłego kretyna. Idziesz po żarcie - dostajesz żarcia w żarciu zero. Idziesz do doktorków - leczą Ciebie tak, aby nie wyleczyć. Płacisz daniny i inne bajery całe życie - na starość dostajesz tylko tyle, aby ogarnąć sobie aptekę. System ma na człowieka wyj....bane, rozumie Pan? Zatem, proszę nie "krzyczeć" na garstkę ludzi, która ma na ten system to samo, co system na nią.
Na emerytce powinno się zwiedzać Świat kamperkiem bez zmartwienia, z czego żyć. Tymczasem, od dekad jedyne co możesz na emeryturce zwiedzać to korytarze przychodni lekarskich. Wyświetl załącznik 1000015203.jpg

ale orają Trzaskowskiego
Jego orać będą 5 dni a Was potem 5 lat.
Nic się nie staoooo i nie stanie.
Polaki lubują w kichę bez masła.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Trzaskowski oraz Hołownia akurat po wczorajszej debacie to najwięksi przegrani . A wygrani to Menzen który wyciągnął wnioski z poprzedniej nie udanej debaty oraz Nawrocki który jest z debaty na debatę mniej drewniany .

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Powiedzmy sobie szczerze. Każde wybory to wojna Polsko-Polska.

Tutaj nie ma "dobrych" kandydatów. Wszyscy się z Kwacha śmiali. A do tej pory to on i jego żona wyznaczają poziom.

O ironio...

Rys00

Boss regionalny
Punktów
99
Na debacie to każdy z nich musi ładnie gadać naobiecywać skrytykować innego itp. Sugerujecie sie debatą jak by to było Mam Talent albo Taniec z Gwiazdami jescze tylko brakuje wyślij esemsa na kandydata nr. .... . Ja patrze na ich kilkuletnie wypowiedzi i czyny a nie debata...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Gdzieś są jakieś wyniki badań- ciemny lud pamięta o politykach max 2 lata wstecz. Czyli wszystkie fuckupy po 2 latach się kasują.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
132
Ale cyrk.
Polsce potrzebny jest zgon JK i DT
tego pierwszego ekipa stworzyla prawo ktore chce wpieprzyc kazdego uczciwego do pierdla a ten drugi opierdol ...ł mnie z 13 tys zl z OFE
Uwiazac do haka

Do góry Bottom