• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Diagnostyka elektronika

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Każdy by chciał nie robić a zarobić... jedynie jak chce się kase i jeździć na wczasy to teraz moda na 500+ :dead:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Diagbox piszesz gdzieś tam, że robisz jakieś szafy elektryczne czy coś. Jak znasz się na pradach, to nie wiem czemu płaczesz. U mnie był wczoraj elektryk, podlaczyl licznik, zrobił dziurę w ścianie i puścił kabel z gniazdka do gniazdka i zwiększył zabezpieczenie na liczniku, wziął 1000zl dwa dni pracy od 11-14. Wszędzie źle jak by nie patrzeć możesz być i fajtłapą umiejaca wymieniać klocki, a robotę będziesz miał. Wszędzie teraz pełen plac gdzie nie spojrzysz.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Znam sie na stalym i na zmiennym. Ostatnio grzebalem w tym

Mam pelen zus na etacie i teraz rejestracja i tylko zdrowotne.? Potem dalej co, księgową wynajac ? Czy mozna robic na ryczalcie, ksiazce czy trzeba na vat?

Załączniki

• IMG_20180622_183053.jpg
    IMG_20180622_183053.jpg
    601,6 KB · Wyświetleń: 76

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.
co to kurde znaczy ,,poleci do kogos zeby podlaczyc cos"
nie uznaje takiego czegos. do diagnozy mam kazda marke i nie po jednym testerze.
a jesli chodzi o jakies inne uslugi typowego programowania, to jak nie mam czym robic to siadam zamawiam i nastpenego dnia juz mam czym. wiadomo ze czasem są tematy do ktorych sprzet kosztuje parenaście tysięcy a robi sie raz na rok albo dwa to na to są inne rozwiązania.
To jest nas dwóch z podobnym podejściem do tematu :D

adamp76

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
3city
cześć

myślę nad diagnostyką. Prze pracowałem na warsztacie 4 lata (typowa mechanika, specjalizacja VAG). Od czego zacząć? Kasować błędy i robić logi umiem :p Od czego zacząć?
Czy wogóle jest szansa na coś więcej niż powyższe? Mam jakieś 10 tysięcy na sprzęt elektroniczny do wydania.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
vaga to każdy robi może weź sie za jakas narke jak Volvo,czy Ford nasciagaj troche na graty fo będziesz miał na podmianke i rob jedna marke a zobaczysz ze z czasem robota stanie sie przyjemna ja kiedyś zaczynałem od Peugeota miałem sporo ich na graty na działce części do każdego modelu juz na polce czekały a klijentela z całej polski telefony bo ktoś drzwi chciał albo kolumnę słynne velki szły jak świeże bułeczki az do czasu gdzie z gościem w spółkę weszlem i zaczęliśmy zciagac powypadkowe i rozne auta i zaniedbałem Peugeota A teraz przyjeżdża kia,a to Mitsubichi alalbo fiat i tak co chwila jakiś sprzęt diagnostyczny trza kupowac zawsze cos nowego blokady klucze zawsze wtdatki

adamp76

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
3city
za malo mialem do czynienia z innymi autami niz vag.na poczatek bym wszystko robil, a potem jakas specjalizacje.

no dobra, a co byście polecili na uniwersalny komp diagnostyczny (wogole jest taki?)
co jeszcez musze miec do takiej diagnostyki?
moze szkolenia jakeies z elektroniki

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Vaga najwiecej januszy robi hehe.

Chlopie gdybym ja mial 10 tys to bym wykupil wszystkie chinskie fejsy i programatory hehe.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Raptem starczyłoby te 10 tyś zł na kilka ciekawszych pozycji.

Do góry Bottom