• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dlaczego nie ma działu "szukam pracy"?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
mnie od razu te stringi uwagę przyciągnęły....:D
widzisz jak się tarza pod autem?

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Ja to na wierności wychowany i żonki swej się stringów "czymam" więc nie zareagowałem a po drugie w necie masa tych "niepewnych" co chodzą na co dzień w rurkach i tacy często mają mylne avatary więc ... wzrok mój nie ujał laski pod autem :) bo można się nadziać :)

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
to tak myślisz że w realu można dostać wpier...lll? może i masz rację...:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Mnie też w jajo nabiła bo w pierwszych postach nawijałem jak do samca a tu zonk. Samica. I nawet kurdę kumata. Podupadłem z deka ale już się podniosłem. W końcu równouprawnienia mamy :) no i obecność "samic" w takich miejscach motywuje i szereguje no bo jak tu się wynurzać bez wiedzy gdy Panie obok? Panie które często jak widać wiedzą więcej.
Ciekawe czy ona w praktyce też taka hen do przodu czy tylko z pamięci jedzie?
Próbowałem ją namówić żeby pokazała zdjęcia swojego warsztatu :D ale może potrzeba nas więcej żeby jakąś petycję napisać

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Dwa tygodnie temu byłem na dniu próbnym u pewnej Pani. Na rozmowie wstępnej jakoś jeszcze fajnie gadała ale po kilku godzinach pracy dnia następnego rzuciłem wszystko, wyszedłem przez bramę i odjechałem. To już któryś raz z kolei że "babka" w ogóle nie jarzy co robi dlatego podziwiam wytrwałe samice a co do czystości w miejscu pracy to u mnie musi być wszystko na tip top i na miejscu. Na 6 godzin pracy u Pani "blacharki" (nie wiem jak nazwać Panią która klepie auta, wybaczcie) aż 4 godziny poświęcone były na naprawę sprzętu, oczyszczanie narzędzi i przede wszystkim najpierw ich odnalezienie. Od 1996r zajmuję się blachami i od czasu do czasu lakierowankiem lecz u siebie tu na miejscu nie miałem jeszcze okazji lakierować auta w komorze. Nie miałem. A nie miałem bo nigdy nie trafiłem na warsztat z prawdziwego zdarzenia a jak już niby trafiłem to stawki były zbyt mocno mniejsze jak ma moja luba w garach więc wstyd by było przynosić pensyjkę mniejszą jak "baba" a tam gdzie warunków nie ma to można zarobić lecz mechanika, blacharstwo i lakiernictwo w tym samym pomieszczeniu. Sajgon to mało powiedziane. Szefostwo rzadko jarzy że jeśli sprzęt i narzędzia na miejscu to robota szybciej idzie a jak chcesz porobić pułki, szafki i sprzątać to żal 4 litery ściska że dniówka dla wygody mechaniora pójdzie.
Przedostatni mój szefunio to był dopiero odlot. Nie wiem co on brał. Facet niby stary bo 5 dych miał, niby sporo kumał ale był dziwny. Do roboty wszyscy na siódmą - jedziesz z rańca zimą, marzniesz i kwiczysz pod drzwiami! Dobija ósma i widzisz na horyzoncie lakiernik leci od prawej do lewej. Podlatuje pod wrota, stary jest??? Nie ma... no to zwrotka na pięcie i wio na monopolowy. Wraca już uśmiechnięty i dość prostym krokiem :)
Dobija 9 i w bramie szefostwo się zjawia. Zmęczone, niewyspane ale uśmiechnięte.
Otwiera się warsztacicho i kozę trza odpalać więc od 10-tej planujemy otwierać :)
No i się zaczynają fochy i lamenty! A co to wyszło? A czemu to tak zje...ne! A co to się staoooo??? Wszyscy oglądają dach Meganki i mocno zdziwieni że kropelki i dziurki w lakierze powsiadały ... A czemu, a dlaczego??? Słyszysz ujadanie!
A wczoraj trąbiłem! Nie odpalać mi na hali DIESLI gdy kuźwa w drugim końcu lakieruję to oczywiście zgodnie z PNPPS (Polska Norma Pracownicza po spożyciu) wczoraj nikt a nikt blacharzowi na słowo nie wierzył a dziś lament. Megankę lakiernik szpachlował 9 dni.
2 dni siedział nad jednym nadkolem.
I weź tu pracuj na akord, co?? Trzy wozy na miesiąc = 1500zł?? he he

Ostatnia edycja:

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
2 dni siedział nad jednym nadkolem.
I weź tu pracuj na akord, co?? Trzy wozy na miesiąc = 1500zł?? he he

A to Ty byles tym blacharzem i powciagalo Ci przy spawaniu?? to wcale sie nie dziwie ze 2 dni spachlowal lakiernik, tose pane neda w piec minut z 20 cm szpachla polozyc nawet chemoutwardzalnego :D

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
Źle zrozumiałeś czytając albo nie przeczytałeś. Blacharka nie ma z tym nic wspólnego a opary z wydechu diesla. Polakierowałem autko i sobie stało do wyschnięcia. Jakie warunki takie miejsce. Obok zaczęli bawić się na hali z odpalaniem Doblo. Rano na Megance na klarze same dziury. Nic w tym mojej winy nie było bo wcześniejsze auta cacy. Ta sama łapa, miejsce, klar, temperatura.

PS. Powciągało blachę przy spawaniu? Tak, nie raz ale to było 25lat temu jeszcze w szkole na praktykach. :D

Do góry Bottom