Witam
Szukam pomocy bo zaczynam tracić nadzieje że uda mi się naprawić auto , dwóch mechaników już poległo (Polaków bo mieszkam w uk) .
Dzieje się dziwna sprawa podczas hamowania już prawie przy zatrzymaniu samochód gaśnie i potem trudno go odpalić nieraz nawet do rozładowania aku. Ale jak już odpali to znowu pali bez problemu za każdym razem dzieje się tak tylko na ciepłym silniku . Obroty nie spadają nie falują , nie traci na mocy nie dzieje się nic co bym zaobserwował . Nie pokazuje błędów .
Jestem laikiem ale postaram się wymienić co zostało zrobione.
Czujnik wałka i wału nowe .
Filtr paliwa nowy.
Pompa ta ciśnieniowa wymieniona na inną to samo.
przepustnica mechanik mówi że sprawdził jest ok
Edr chyba tak to się nazywa był zaslepiony to samo
Pompka w baku działa (trudno powiedzieć czy dobrze ale działa )
nie wiem co dalej jestem troche zdesperowany a najgorsze jest to że nie jest to za każdym razem i trudno to zdiagnozować mechanikowi .
Jakieś pomysły .
Szukam pomocy bo zaczynam tracić nadzieje że uda mi się naprawić auto , dwóch mechaników już poległo (Polaków bo mieszkam w uk) .
Dzieje się dziwna sprawa podczas hamowania już prawie przy zatrzymaniu samochód gaśnie i potem trudno go odpalić nieraz nawet do rozładowania aku. Ale jak już odpali to znowu pali bez problemu za każdym razem dzieje się tak tylko na ciepłym silniku . Obroty nie spadają nie falują , nie traci na mocy nie dzieje się nic co bym zaobserwował . Nie pokazuje błędów .
Jestem laikiem ale postaram się wymienić co zostało zrobione.
Czujnik wałka i wału nowe .
Filtr paliwa nowy.
Pompa ta ciśnieniowa wymieniona na inną to samo.
przepustnica mechanik mówi że sprawdził jest ok
Edr chyba tak to się nazywa był zaslepiony to samo
Pompka w baku działa (trudno powiedzieć czy dobrze ale działa )
nie wiem co dalej jestem troche zdesperowany a najgorsze jest to że nie jest to za każdym razem i trudno to zdiagnozować mechanikowi .
Jakieś pomysły .