Zalalem Archoil na 1/4 zbiornika, zrobilem okolo 330km gdyz nie bylo prawie paliwa. Autostrada i krajowka robiac przerwy na kawe silnik pracowal na wyzszych obrotach pewnie wypalal sie dpf, kilkadziesiat kilometrow dalej znowu na wyzszych obrotach, logi (przepraszam ze zdiecia) zrobione na wlaczonej klimie wiec lekko obciazony. Jak to widzisz kolego?Tak. Nawet możesz wlać na 1/4 nic mu nie będzie.
Ok, wleje teraz LM na 1/4 zbiornika czy na wieksza ilosc paliwa?. Kiedy jest ten najgorszy wypadek? Narazie 0 bledow, kontrolka od dpf nie zaswieca sie. Nie widze problemu z regeneracja dpf, ale podejzewam ze te moje wtryski szybko go zabija. Jezli trzeba to zrobie wtryski czy wszystkie sa zle?, regeneruja je jakos, czy kupic uzywane czy nowe, zrobic logi dynamiczne dla wtryskow, jakie sa wskazania prawidlowe dla zdrowych wtryskow?Jestem z okolic wrocławia widze ze jest kilka firm pioracych dpfy. DziekiTutaj magia się nie stanie po paruset km. Wlej LM. Jezdzone było na kiepskim paliwie. Problem z wtryskami zawsze równa się problem z dpf. W najgorszym wypadku wszystkie wtryski do wymiany i filtr do mycia (chociaż dla mnie mycie jest bez sensu).
Rozcinam i o nic się nie martwię. Klienci marudzą, że pocięte ale dostają kwit i musi być git....Myjesz je bez rozcinania?
Dzieki za info. Nic sie nie stanie? Pod maska wszystkie maja te same nr na czapeczkach. Dopisuje kod skladajacy sie z 6 znakow literki i cyferki na koncu ciagu w vcds widze ze na 7 miejscu jedt zero. Po dopisaniu zrobic korekte minimalnej dawki ? Zapomnialem jak to sie zwie dokladnie. Dodam ze koles od vag mowil ze nie ma takiej potrzebyTak koniecznie. Ale zapisz stare kody, może się okazać, że wtryski były po regeneracji.
Nie mam odisaVcds może mieć problem z kodowaniem tych wtrysków. Użyj Odisa.
, vcdsem sprobuje, albo przyjmie albo nie. Tylko kabel bedzie za tydzien poszedl do reklamacjiMoże wskazywać także, że ktoś wykasował wartości filtra zanim został on wyprany.Podpowie ktoś czy wartość zmierzonej masy sadzy na minusie jest prawidłową wartością czy nie bo znalazłem sprzeczne informacje.
Jedni mówią, że tak być powinno a inni, że może to wskazywać np na usterkę elektryczną i/lub uszkodzenie czujnika różnicy ciśnień.
Vw Touran 12r 2,0TDI.
normlane w tym sterowniku z tego roku.Podpowie ktoś czy wartość zmierzonej masy sadzy na minusie jest prawidłową wartością czy nie bo znalazłem sprzeczne informacje.
Jedni mówią, że tak być powinno a inni, że może to wskazywać np na usterkę elektryczną i/lub uszkodzenie czujnika różnicy ciśnień.
Vw Touran 12r 2,0TDI.